3 tips til bedre helse

av: MadEye Digital ApS
Publisert: 12. november 2021 kl 11.55
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Synet vårt på god helse er alt for snevert, sammenlignet med hvor mange forskjellige faktorer som spiller inn i helsen vår, så her får du 3 tips til bedre helse – med et litt annet perspektiv enn det du kanskje er vant til å høre når man snakker om helse.

Invester i gode relasjoner

Forskning viser at nære relasjoner med familie og venner, og et godt arbeidsmiljø, er elementer som har direkte innvirkning på både den mentale og fysiske helsen vår. Likevel snakker vi alt for lite om dette, og vi er litt for dårlige til å prioritere dette i en travel hverdag med jobb, skole og alt annet som hverdagen inneholder.

Det å ha det bra på jobb er alfa og omega, fordi vi tilbringer så mange timer der, og det å ha nære relasjoner til familie og venner, gjør at vi føler oss mye tryggere og bedre tilpass generelt sett fordi det dekker mange behov vi ikke er klar over at vi har.

Velvære og selvtillit

Det å ah det bra i kroppen sin er noe alle ønsker, og det å ta vare på seg selv både gjennom kost, trening og gode rutiner rundt hudpleie og skjønnhet, er noe som man rett og slett har godt av. For selv om disse småtingene, som for eksempel å investere i en god hårføner, nesehårtrimmer eller bodylotion kanskje ikke er det som er mest viktig i hverdagen, så er alle disse tingene vi gjør for oss selv, noe som gjør at vi føler oss bra. Og når vi føler oss bra, er det rett og slett noe som påvirker alt annet i livet også.

Det å innføre små ritualer i hverdagen som styrker velvære og selvtillit, er noe det absolutt ikke er overfladisk å prioritere – man kan nestes friste seg til å si at det faktisk er tvert imot, for når man føler seg bedre har det ringvirkninger som påvirker alle rundt oss også, så det er absolutt noe som er verdt å investere i.

Ha gode rutiner i hverdagen

Viljestyrke er noe vi snakker mye om, men det er rett og slett en myte at det er motivasjon og viljestyrke som driver oss mot målene våre. For disse er flyktige sinnstilstander, mens rutine og dedikasjon er det som faktisk får oss i mål.

Rutiner gjør at vi tenker mindre over valgene våre, og gjør det mye enklere å gjøre det vi vet er det beste for oss - når vi i en annen situasjon kanskje hadde valgt motsatt.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no