5 gode grunner til å skaffe deg smarthus

av: Heymedia
Publisert: 5. november 2021 kl 10.36
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

Moer Installasjon er en elektrikerkjede som er opptatt av ny teknologi, og satser på smarthusløsninger for sine kunder. Smarthusteknologi gjør hverdagen din enklere, samtidig som du kan spare strøm.

Hva er et smarthus?

Et smarthus er en bolig utstyrt med dagens teknologi. Det innebærer blant annet muligheten til å fjernstyre lys og varme, og generelt tilpasse husets teknologi til deg og dine behov. Som navnet tilsier gjør denne teknologien boligen din litt smartere, noe som også gjør livet ditt litt enklere.

Fordeler med smarthus

Ved å installere smarthusteknologi blir hverdagen enklere – du styrer energiforbruket, sensorer kan innstilles til å utføre bestemte handlinger og du får et sikrere hjem. Eksakt hvilke fordeler du får, påvirkes naturligvis av hva slags teknologi du tar i bruk. Nedenfor kan du lese mer om noen av fordelene ved å skaffe smarthusteknologi.

1.   Du kan styre energiforbruket ditt

En typisk løsning for smarthusteknologi er fjernstyring av lys og varme. Ved å integrere belysning og varmekilder som styres med en app eller et panel kan du enkelt styre energiforbruket ditt og få lavere strømregning.

Når du drar på jobb kan lys og elektriske apparater slås av og varme justeres ned. På vei hjem fra jobb kan huset settes i hjemmemodus, og lys og varme tilpasses dette. En slik funksjon er også energibesparende ettersom du stiller inn lys og varme etter dine behov. Du har rett og slett større kontroll over når boligen trenger mye eller lite lys og varme, og kan justere det deretter.

2. Du kan installere teknologi etter behov

Mange systemer for smarthusteknologi gir deg mulighet til å installere de løsningene du har behov for. Du trenger altså ikke installere alt på en gang. Hvis du for eksempel ønsker å prøve fjernstyrt varme, kan du begynne med det. Du kan integrere andre teknologiske løsninger senere, som belysning og høyttalere.

3. Du kan styre huset med mobilen

Samtlige smarthusløsninger byr på muligheten til å styre elektronikken med en app på mobilen. Dette er helt ypperlig når du er på vei hjem fra jobb eller på vei til hytta. Slik kan du med et enkelt klikk varme opp bygningen før du ankommer.

4. Det gjør hjemmet tryggere

En annen fordel med smarthusteknologiens mange muligheter, er at du kan koble det opp til sikkerhetssystemer. Du kan for eksempel erstatte nøklene til inngangsdøren med kodelås. Når riktig kode er tastet inn kan du også integrere en funksjon som gjør at boligen skrur opp varmen og slår på lyset – den ønsker deg velkommen hjem.

 I tillegg gjør slike smarthussystemer boligen tryggere ved å redusere brannfaren knyttet til elektriske apparater. Dette skjer ved at apparatene skrus av når du ikke er hjemme eller når du sover.

5. Du får et enklere liv

Ved å kunne styre varme og belysning med mobilen, styre funksjoner med stemmen og tilpasse huset etter dine rutiner, blir livet litt enklere. Har du vanskelig for å komme deg rundt i boligen, er muligheten til å skru av lyset i en app på mobilen helt genial. Det samme er muligheten til å skru opp varmen i boligen før du kommer hjem, eller sikre at alle elektriske apparater er skrudd av når du ikke er tilstede.

Hvordan skaffer du deg et smart hus?

For å komme i gang med installasjon av smarthussystemer bør du først kartlegge hvilke behov og ønsker du har. Få deretter befaring av boligen med en elektriker, slik at de kan vurdere hvilke løsninger som vil fungere i din bolig. Når alt dette er på plass, er det bare å bestille elektriker til å utføre selve installasjonen av systemet – og vips, så har du et genialt hus.

Moer Installasjon er en elektrikerkjede som holder til i Vestfold. Bedriften ble etablert i 1903 og har lang fartstid på markedet. I dag satser Moer Installasjon på nytenkning og holder seg oppdatert på det som skjer i bransjen, deriblant smarthusteknologi. 

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no