Dette er en Krypto Wallet

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 30. april 2021 kl 13.25
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.58

I den sammenheng har du også kanskje hørt om Bitcoin Wallet? Dersom du ikke har det, så frykt ikke, vi skal nemlig gå igjennom hva det er og hvordan det fungerer. Hvordan velger du, og hvordan vet du at den er trygg?

En Bitcoin Wallet, eller Bitcoin lommebok er på en måte en elektronisk lommebok der du kan lagre og oppbevare din kryptovaluta.

For etter at du har handlet kryptovaluta er det viktig at du har et sikkert sted du kan lagre dem. Det finnes utallige versjoner der ut, og det kan virke umulig å velge, men vi skal i denne artikkelen hjelpe deg litt på veien.

Plattformer og funksjoner

Det første steget er, nokså åpenbart, og kjøpe kryptovaluta. Velg deg en trygg og sikker tradingplattform som tilbyr kjøp og salg av kryptovaluta. Dersom det er Bitcoin du ønsker å handle med er det greit å huske at dette forkortes til BTC hos tradingplattformer. Så når du ser på grafer og statistikker, vil det som oftest stå BTC og ikke Bitcoin. Det kan være en god ide å se etter en plattform som også tilbyr lommebok-funksjonen. Dermed vil du få en bedre oversikt.

Etter du har funnet deg en plattform eller en ekstern lommebok, bør du se etter lommebokens funksjoner. Bitcoin wallet norge kan du finne hos flere aktører, og du må selv vurdere hvilke funksjoner og verktøy du trenger. De forskjellige aktørene tilbyr forskjellig antall salg av kryptovaluta, og det er også forskjell på hvor mye du kan oppbevare. Se på dine egne behov og bestem deretter. Du skal bare huske å alltid velge en wallet som er verifisert, slik at du ikke blir svindlet. Det samme gjelder når du velger deg en plattform.

Varme og kalde lommebøker, nøkler og systemer

For å forklare det så enkelt som mulig, er en kryptolommebok en form for bankkonto. Her kan du motta, lagre og sende Bitcoins og annen kryptovaluta. På samme måte som dine normale bankkontoer er tilgangen din til det ordinære pengesystemet, er også kryptolommeboken din tilgang til kryptovalutaens system. Du får tildelt noen private nøkler som er hemmelige koder du selv må oppbevare. Det er viktig at du oppbevarer disse trygt, slik at du ikke blir utsatt for hackerangrep. Disse nøklene gir deg tilgang til å bruke valutaen din.

Lommebøkene kan deles inn i varme og kalde lommebøker. De varme lommebøkene er de som er koblet til internett, altså din datamaskin, mobiltelefon eller ditt nettbrett. Disse lommebøkene er svært enkle å bruke og kan ofte oppretters gratis. De kalde lommebøkene er fysiske lommebøker, som altså er en spesialdesignet enhet for å oppbevare kryptovaluta. Du kan dermed lagre nøklene eksternt, vekk fra internett.