Hva kan du gjøre med ryggsmerter fra å sitte for mye på jobb?

av: We Digitize
Publisert: 21. desember 2021 kl 12.56
Oppdatert: 22. april 2022 kl 08.51

I dag er det mange som bruker nesten hele eller hele arbeidsdagen på å sitte stille på et kontor. Dette kan føre til mye smerter i kroppen. Noe av det vanskeligste er smerter i ryggen. Det er utrolig mange som sliter med, men det er mye du kan gjøre med det.

Dersom dette er deg, trenger du ikke bekymre deg. Det er ganske små steg du trenger å foreta deg for å begrense og begynne å helbrede smertene dine. Du kan gjøre mye selv, trene og holde deg i aktivitet er noe av det viktigste og utstyret du bruker har også mye å si, både på godt og vondt. Dersom smertene er vedvarende er profesjonell hjelp noe som kan være lurt å vurdere. Du kan besøke en fysioterapeut eller kiropraktor for å hjelpe deg med å forebygge og behandle smerter i kroppen.

Trening og aktivitet

Noe av det viktigste du kan gjøre for å hjelpe å forebygge smerter i ryggen er å holde deg i aktivitet. Dette inkluderer både trening og å bevege seg i løpet av arbeidsdagen. Et tips er å reise seg å gå og ta noen øvelser en gang i timen. Det er ikke nødvendig å sette inn en hel treningsøkt, litt bevegelse hjelper mye. Reis deg opp, gå en runde, strekk ut ryggen.

Det er også viktig å få inn mer generell bevegelse i hverdagen. Det kan hjelpe mye å ta noen gåturer i uken, og dersom du har tid og kapasitet kan det være lurt å trene generell styrketrening for hele kroppen.

Investere i ergonomisk utstyr

Dersom du sitter stille mye av dagen kan det være lurt å investere i en ergonomisk god stol. Det kan hjelpe utrolig mye på sittestillingen hvilket igjen vil hjelpe på smertene. Noe av det du kan vurdere er en ergonomisk kontorstol eller kanskje en knelestol. Du kan også sjekke ut en heve og senke pult, med en slik at du står med pulten og samtidig arbeider på pcen. Du kan også vurdere andre ergonomiske hjelpemidler som balanseputer, treningsutstyr og gode sko.

Dersom du ikke har mulighet til å investere i ergonomisk utstyr er det lurt å fokusere på å få mest mulig ut av det du har. Du kan begynne å tenke over hvordan du sitter, går og står. Legg fokus på å være rak i ryggen, hold nakken rett og senk skuldrene. Dette vil hjelpe mye på å forebygge smerter.

Besøke en fysioterapeut eller kiropraktor

Det er mye du kan gjøre selv for å forebygge smerter i ryggen, men dersom smertene allerede er det kan det være en ide å få hjelp av profesjonelle. Hos klinikk for alle kan du få hjelp med det meste.

Der kan du få hjelp til både å finne ut hva årsaken til problemene er, og behandle disse. De behandler deg på klinikken, samt hjelper deg med å finne øvelser du kan gjøre selv hjemme. Du kan lese mer om det her.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no