Hvordan fungerer lån på nettet?

av: Annonsørinnhold
Publisert: 2. februar 2021 kl 16.22
Oppdatert: 8. desember 2021 kl 14.50

Det hjelper vi deg med her og forklarer deg hvordan lån fungerer på nettet, så du er godt rustet hvis du trenger finansiering.

Kartlegg dine behov

Når du skal finne frem til et lån på nettet som passer for deg, så er det helt essensielt at du kartlegger dine behov før du eventuelt velger.

Det er nemlig ikke sånn at et lån passer for alle. Derfor skal man bruke litt tid på å finne ut av hva man søker med et lån. Skal du finne et samlelån som dekker flere små lån og gjeldsposter? Er du på jakt etter et lite lån på nettet? Det har nemlig mye å si for hva du skal velge til slutt.

Når du har kartlagt hva du er på jakt etter, så er det en god ide å sammenligne flere lån, for å se hvilke muligheter du har når det kommer til lån på nettet. Finn muligheter og prøv matchbanker  når du skal sammenligne, så får du et godt overblikk over hva de forskjellige lånene kan tilby.

Hvordan virker det?

Når man søker om lån på nettet, så fungerer det litt annerledes enn i en fysisk bank. Når man låner penger i en fysisk bank, så ser krav og vilkår som regel litt annerledes ut enn online. Onlinelån fungerer heldigitalt. Man sender en lånesøknad via banken eller lånestedets hjemmeside, så skal banken eller lånestedet gjennomgå en automatisk kredittsjekk. Når den er ferdig, så får du enten tilbud om lån eller blir avvist. Hvis du får tilbud om det lånet du har søkt om, så skal du lese gjennom låneavtalen og skrive under med BankID. Når det er gjort, er låneavtalen gyldig.

Lån med eller uten sikkerhet – hva er forskjellen?

Når man låner penger på nettet, så er det som regel snakk om det som heter lån uten sikkerhet.

Et lån uten sikkerhet betyr ikke at det nødvendigvis er mindre trygt å låne penger på nettet, men at man ikke skal stille sikkerhet for det beløpet man vil låne, i form av eiendom eller andre verdigjenstander.

Lån uten sikkerhet betyr altså at du ikke skal stille sikkerhet for lånet, og derfor vil lånestedet eller banken som regel kompensere med høyere renter og gebyrer enn i en fysisk bank. I en fysisk bank, så er det nemlig sånn at man skal stille sikkerhet for forbrukslån, og dermed har banken en sikkerhet hvis du mot all formodning ikke kan betale ned lånet i henhold til låneavtalen.

Det er mange lån å velge mellom på nettet, og det er lurt å være helt tydelig på hva du er på jakt etter når du skal låne. Sammenlign flere lån før du eventuelt velger, og vær helt sikker på at du oppfyller alle vilkår for lån. Det er lurt å se nøye på realistiske låneeksempler når du skal vurdere forskjellige lån.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no