Salg av fritidsboliger har gått opp

av: Heymedia Partners
Publisert: 23. september 2021 kl 17.04
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.51

 

Salg av fritidsboliger har gått opp

Nordmenn flest har alltid vært glad i å eie, eller å kunne besøke, hytter på fjellet og ved vannet. Naturen vi er så heldige å ha i Norge, gjør at selv om vi er glad i å reise, så ønsker vi også å oppleve vårt eget land. Korona Pandemien gjorde at utenlandsreiser stoppet opp og flere ferierte hjemme, mange ønsket også å sikre seg egen feriebolig i hjemlandet. Salget av fritidsboliger gikk opp med mer en 25% i 2020. Det er spesielt hytter ved sjøen som har hatt stor etterspørsel.

Mange husker nok hyttene slik de engang var, uten innlagt vann strøm eller toalett. De fleste hytter i dag er nok betydelig mer moderne og komfortable. Populariteten av fritidsboliger har ført til at det også er mange oppussingsobjekter som blir solgt. Prisøkningen generelt har gjort at dette er den eneste muligheten mange har til å sikre seg en fritidsbolig.

Pusser opp selv

Nordmenn flest er glad i å pusse opp og renovere og det er klart at dette blir mye billigere hvis man tar på seg en del av jobbene selv. Å ansette håndverkere kan fort gjøre at det blir dyrt, og kanskje spesielt når det dreier seg om en hytte, ønsker man å spare litt. Det er enkelte områder som vann og strøm hvor man alltid skal ansette kvalifiserte håndverker, men det er mye man kan gjøre selv.

Hvis man først har tatt på seg et prosjekt så har man en hel del arbeid og må regne med å investere en del tid i prosjektet. Et sted man kan spare inn litt tid er i å kunne gå til en nettside slik som bygghjemme for å se på og bestille alle materialene man trenger. Da trenger man ikke bruke verdifull tid på å besøke en eller flere fysiske butikker for å finne alt man trenger. I tillegg har man da mulighet til å få materialene levert der man skal bruke de.

En god plan sparer tid

Mye tid kan spares ved god planlegging og valg av materialer. Det er viktig å tenke på hva man skal bruke de forskjellige områdene til og hva slags materialer passer best. Har man en hytte på fjellet der det er mye snø om vinteren,  så kan man tenke på at et inngangsparti eller gang som tåler at det blir vått er viktig, samt kanskje et område der man kan henge uteklær og sko til tørk.

Har man hytte ved sjøen som blir mest brukt om sommeren så kan man kanskje tenke på at mange springer inn og u,t og at valg av gulv som kan tåle mye er viktig. Uansett formål og beliggenhet så er god planlegging før man begynner prosjektet der mange kan spare både penger og tid.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no