Skandinavisk stil tar verden med storm

av: Heymedia Partners
Publisert: 12. oktober 2021 kl 13.01
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.48

 

Skandinavisk stil tar verden med storm


Ikke bare her hjemme, men også globalt har skandinavisk design vært en ettertraktet interiørstil i en årrekke. Det skandinaviske designet har blitt selve kjennetegnet på minimalistisk stil. Stilen har tatt sin form gjennom flere hundre år med endringer det sosiale, politiske og ikke minst økonomiske forhold. Hvordan kan man implementere den skandinaviske stilen inn i hjemmet i 2021? 

Skandinaviske designere får skinne

Det var under det forrige århundre at designere fra Skandinavia tok steget ut av sine egne land og fikk vært med å påvirke verden rundt seg. Det var likevel aldri meningen å starte en verdenskjent stil. Det hele startet med begrenset tilgang til forskjellige råvarer for å pynte rom og hjem. Dermed begynte designerne våre å tenke utenfor boksen.


Designerne hadde vokst opp med sosialdemokratiske verdier og ønsket å skape noe som kunne være tilgjengelig for alle. Moralen om å berike andre sine liv var prinsippet om det hele og la grunnsteinen for det skandinaviske designet slik som vi kjenner det i dag.

Kan pynte ditt hjem på flere vis

Tradisjonelt sett så har skandinavisk design hatt fokus på spesielt møbler og nyttegjenstander som brukes i våre hus og hjem. I nyere tid har det selvfølgelig utviklet seg og den skandinaviske stilen finnes i form av mote og en rekke andre spennende produkter


Den kanskje enkleste måten å trekke skandinavisk design inn i ditt hjem er gjennom sofaen. Vi kan med trygghet si at det finnes en sofa i de aller fleste hjem. Sofaen er et viktig samlingspunkt for enhver gruppe mennesker du inviterer inn i ditt hjem, måtte det være venner, familie eller kollegaer. Sofaen er ikke minst også viktig for en selv! Sofaen sin funksjonalitet er i tro med skandinavisk design og du kan finne herlige sofaer i elegant og minimalistisk stil i alle de skandinaviske landene. 


Dersom du er ute etter en sofa i skandinavisk preg som er skapt i robuste materialer, så er skandinavisk design utvilsomt noe for deg. Om du er på jakt etter en nettside med godt utvalg, så kan du ta en titt på Trademax. De har mange flotte alternativer som kan hjelpe deg å finne drømmesofaen. 

Et design i verdensklasse

Det ikoniske skandinaviske designet har vært med på å prege hjemmene våre i flere generasjoner og det er ingen tvil om at dette er noe de vil fortsette med. Oss nordmenn er flinke til å investere i designvarer på tvers av skandinavias landegrenser. Vi trenger ikke reise langt for å få hendene våre i siste nytt eller skandinavisk vintage design. Enda lettere har det også blitt nå som man kan kjøpe skandinavisk design på nett og få produktene levert på døren. 

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no