Skap arbeidsglede for dine ansatte

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 14. juni 2021 kl 11.34
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.53

Tiden der man ikke la vekt på lykkelige medarbeidere på jobben er forbi. Generelt har det jo blitt en kraftig forbedring i forhold til hvordan man ser på mental helse, og hvor viktig det er for at mennesker skal kunne jobb på en god måte. 

Derfor bør enhver sjef legge vekt på akkurat dette, både for sin egen bedrifts del og for dens suksess, men også fordi man gjerne vil ha lykkelige mennesker på jobb. Det er ingenting bedre enn det å ha mennesker som faktisk gleder seg til å dra på jobb.

Så her er noen forslag for hvordan man kan skape glede på arbeidsplassen.

Ha en personlig touch

Dette avhenger litt på hvor stor bedrift man har, men det å huske noens fødselsdag kan være utrolig givende for personen som feirer. Det behøver ikke nødvendigvis å være dyre gaver, men noen blomster og et kort kan utgjøre stor forskjell på hvordan den personen føler seg.

På mange måter er det jo kanskje ekstra verdifullt at om det er et stort selskap at man husker fødselsdagen til medarbeiderne, slik at de føler seg satt pris på, selv om de er en av mange. 

En annen ting som kanskje ikke er veldig populært blant arbeidsgivere er det at medarbeidere har et liv utenfor jobben. Det vil si; om de en dag kommer for sent, eller om de har et barn som er sykt, så vis forståelse og støtte, i stedet for å la det gå deg på nervene. 

Det å ha en sjef som har en medmenneskelig touch kan ha en veldig stor effekt!

Gjør høytidene morsomme

Man jobber hele året rundt, man sliter og man forsøker å få optimale resultat for bedriften. Så da julen endelig er på vei så er det noe man kan gjøre litt ekstra spesielt. Og det er kanskje ingenting som har blitt mer ”julete” enn en julegenser Hva med en konkurranse for hvem som har på seg den ”styggeste” julegenseren?

Secret Santa er også noe som er veldig populært i mange land. Det går ut på en medarbeider skal kjøpe en gave til en annen medarbeider, men at man ikke skal avsløre identiteten på personen som har kjøpt gaven. Det er bare en måte å ha det litt morsommere på arbeidsplassen egentlig.

Så er det ingen tvil om at en julegenser vil gjøre arbeidsplassen litt mer fargerik, det er jo noe som julen i det hele tatt kan defineres som. Er det noe et litt grått og trist arbeidskontor behøver, så er det farge. Og det gjelder for så vidt de som jobber der, hver eneste dag. De må ha de bra de også.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no