Slik blir du kvitt flass og tørr hodebunn

av: Amalie Etienne
Publisert: 1. juli 2021 kl 11.11
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.53

Mange mennesker lider av tørr hodebunn og flass, og det kan være veldig plagsomt. Men heldigvis kan du raskt bli kvitt problemet.

Det finnes mange gode produkter som kan kurere og forhindre både flass og tørr hodebunn, og hos HairLust finner du et stort utvalg av de beste produktene på markedet. HairLust er et nordisk varemerke med fokus på både indre og ytre hårpleie, og alle de naturlige ingrediensene er nøye utvalgt for hårets sunnhet og ikke minst miljøet.

 

Forskjell på flass og tørr hodebunn

 

Det er mange som forvirrer flass og tørr hodebunn. Forskjellen er at hudflakene er mye fetere og større hvis du har flass enn om du har tørr hodebunn. Hvis man lider av flass, skyldes det en bestemt type sopp som finnes i hodebunnen. Det er ikke sikkert at soppen noensinne gir deg problemer, men hvis den først begynner å gjøre det, kan det være veldig irriterende.

Raskere utskiftning av hudceller

Alle voksne og ungdommer over 15 år har sopp på huden og over hele kroppen. Det er en sopp som kalles pityrosporum ovale, og i noen tilfeller kan det forårsake flass. Det hele henger sammen med hudcellene våre. Når hudcellene våre dør, erstattes de av nye. Det er en prosess som tar flere måneder, og for de fleste kommer det ingen hudflak i det hele tatt. Men hvis soppen hoper seg opp, skjer utskifting av hudceller mye raskere, og hele prosessen kan ta så lite som 11 dager. Når mange hudceller dør og avvises samtidig, klumper cellene seg sammen ved hjelp av fett og hår fra hodebunnen, og hudcellene blir dermed mer synlig.

Flere årsaker

Det er ikke helt kjent hvorfor noen mennesker akkumulerer mer av soppen i kroppen enn andre, men det er faktorer som kan utløse forekomsten av problemet. Dette kan blant annet være hvis du har et svekket immunforsvar, hormonelle endringer, en fet hodebunn, hvis du vasker håret for ofte eller for lite. Overdreven bruk av stylingprodukter eller veldig tykt hår kan også være årsaken til flass. Psoriasis eller seboreisk eksem kan også være årsaken til både flass og tørr hodebunn.

 

Ingen grunn til å få panikk

Det er heldigvis ingen grunn til panikk, for det finnes et hav av produkter på markedet som produseres for å lindre alt fra flassproblemer, ekstremt tørr hodebunn, veldig tørr hodebunn til en mildere grad av tørr hodebunn. Det viktigste du skal se etter, er produkter som er rike på fuktighet, nærende oljer og vitaminer.


En annen enkel løsning vil være bruk av nøytrale og naturlige hårprodukter, og generelt holde deg borte fra sjampo, balsam og stylingprodukter med for mange kjemikalier da disse kan ødelegge den naturlige balansen i hudcellene.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no