Slik kan du føle deg litt bedre i vinter

av: HeyMedia Partners
Publisert: 2. november 2021 kl 13.45
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.45

 

Slik kan du føle deg litt bedre i vinter

Vi nordmenn er vant med lange, kalde og ikke minst mørke vintre. Vintersesongen kan virke endeløs og mange merker at mørket tærer på humøret. Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å tilføre litt ekstra kos i hverdagen.

 

Etter en varm og livlig sommer, er det ikke uvanlig å miste piffen litt på vinterhalvåret. Høsten og vinteren er også en mørk årstid på den nordlige halvkule, og mangel på sol kan tappe oss for energi. Enkelte kan derfor trenge litt hjelp til å komme seg gjennom mørkeperioden. Heldigvis finnes det enkle grep man kan gjøre for å få mer energi og overskudd i hverdagen. 

 

MBC Lasersenter hjelper deg gjerne med et av disse, og har ellers flere gode tips til hvordan vinterhalvåret kan gjøres litt mer spennende. 

Oppgrader garderoben

Om du sliter med å stå opp om morgenen med én gang vinteren kommer, er du ikke alene. Det blir kaldt og mørkt, og noe langt inni oss ønsker kanskje mest av alt å gå i hi. 

 

Å ta på seg plagg man føler seg fin i kan gi en ekstra boost om morgenen. Unn deg selv noen nye, kule plagg denne vinteren. Kanskje en varm og kul kåpe, et par ekstra myke gensere eller noen nye boots som fresher opp antrekket. 

 

Har du et budsjett å forholde deg til, kan du slå deg sammen med et par venninner og bytte på fjorårets vintergarderobe. På denne måten vil dere alle få et mer spennende klesskap, og bli kvitt det dere selv er lei av.

Lag gode høst- og vinterretter

Noen retter går igjen hele året, men ofte craver vi noe helt annet på vinterhalvåret enn i sommersesongen. Høsten og vinteren er tiden for å finne frem de store grytene igjen, og lage gode supper, gryteretter og tradisjonsmat.

 

Kanskje er det ett år siden sist du spiste fårikål? Og hvor godt er ikke en skikkelig betasuppe med et saftig brød til? Prøv deg frem med nye oppskrifter, eller tørk støvet av høstrettene fra i fjor - nå er tiden inne for å invitere til fårikållag eller lage en skikkelig god boeuf bourguignon til en som vil sette pris på det. 

Frisk opp vinterhuden

Når sommeren er ferdig, og Norge sakte med sikkert blir kaldere og kaldere, er det alltid en nedtur å se brunfargen og gløden forsvinne fra huden vår. Ofte kan man føle seg daff og livløs, og det er ikke alltid like hyggelig å møte et gustent speilbilde om morgenen. 

 

Under denne sesongen blir huden ofte tørr og irritert og ser kjedelig og dvask ut. Unn deg selv ekstra hudpleie denne vinteren, og ta turen til MBC Lasersenter. En ansiktsbehandling herfra kan gi deg gløden og spensten tilbake. 

 

Hva med å prøve deg på en peeling med dyprensende effekt, som kan glatte ut rynker og linjer samt hjelpe deg med rødhet i ansiktet? Eller hva med en behandling som gir naturlig fukt og spenst?

 

MBC Lasersenter tilbyr også botox- og restylaneinjeksjoner, som vil kunne gi deg glatt og fyldig hud, jevne ut ringer under vintertrøtte øyne, eller fukt og fylde i leppene. 

Gå turer i solen

Når det er så kaldt og mørkt som i Norge på vinterhalvåret, er det lett å bli sittende hjemme i en varm sofa, under et pledd med en kopp te. Det er mørkt når vi står opp, og det er mørkt når vi kommer hjem fra jobb og skole. Derfor er det viktig å gjøre en innsats for å komme seg ut, for eksempel i helgene, og få litt sol i ansiktet. Dette hjelper på humøret, og gir kroppen litt etterlengtet vitamin D. 

 

Få med deg noen du har det hyggelig sammen med og gå en tur i nabolaget mens det er lyst ute, eller pakk en sekk og kom dere ut i skogen på en skitur. Fysisk aktivitet vil også bidra til å få opp humøret ditt, og litt roser i kinnene er heller ikke usjarmerende. 

 

Kom innom MBC Lasersenter på Skillebekk i Oslo og få en pause fra hverdagen. Klinikken har behandlet kunder med injeksjoner, laser og kjemiske behandlinger siden 1996, og alle ansatte er erfarne og svært kompetente

Finn ledige stillinger på lederjobb.no