Smålån uten sikkerhet

av: Frederik Nebel Olsen
Publisert: 22. april 2021 kl 13.44
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.59

Du har mulighet til å låne penger til det du måtte ønske, gjennom banker og andre långivere.

Det finnens egne lån dersom du skal kjøpe bolig eller bil, men også lån der du ikke trenger å ha et satt formål. Uansett hvilket lån du tar opp er det viktig å være i en økonomisk situasjon som gjør det mulig å betale tilbake gjelden. 

Hva kjennetegner smålån?

Smålån betegnes om lån på små beløper. Et slikt lån tilbys ofte uten sikkerhet, og pengene kan bli utbetalt på dagen. Dett er også noen av de dyreste lånene fordi det er høye renter. Det vil derfor være ønskelig å ha en kortere nedbetalingsperiode på mellom tre til tolv måneder. Hos smålånutensikkerhet.com, kan du lese mer om hvilke smålån som tilbys i Norge. Her kan du lese om de forskjellige lånutbydernes tilbud, og velge det som passer deg.

Betalingsanmerkninger

Ved et smålån det viktig å være punktlig og følge nedbetalingsplanen for å unngå betalingsanmerkninger. En betalingsanmerkning kan være en hindring for deg som ønsker å søke lån på et senere tidspunkt. Hvis du ønsker å ta opp et boliglån ellet billån, vil bankene utføre en kredittsjekk, for å få en ide om hvordan din økonomiske situasjon ser ut. Dersom du har betalingsanmerkninger, vil dette være et varseltegn hos banken og sier noe om hvordan du er som långiver. Dette vil i de fleste tilfeller hindre deg i å kunne ta opp lån.

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet kan høres skummelt ut, men det har ikke noe å gjøre med hvor trygt lånet er. Når man snakker om sikkerhet i forbindelse med lån, handler det om hvor sikkert det er for banken å låne penger til deg. Når man tar opp for eksempel et billån eller båtlån, ønsker mange banker og långivere å stille sikkerhet i dine eiendeler. Da kan man som låntaker stille verdisaker og bolig som sikkerhet, slik at banken vet at de har noe verdi hos deg som låner penger hos dem.

Smålån stilles gjerne uten sikkerhet, slik at du ikke behøver å stille private eiendeler til banken.

Ettersom dette er mere risikabelt for dem, har slike lån ofte høyere renter.

 

Før du tar et smålån

Smålån kan være en måte å finansiere små kjøp på, men vil følge med gebyrer og høy rente. Det er derfor viktig at du som låntaker er sikker på at du kan betale tilbake pengene du har lånt innenfor en kort tidsramme. Med en kort nedbetalingsperiode vil du minske kostnaden av lånet. Ettersom smålån er snakk om en relativ lav sum penger, vil terminbeløpet være lavt og overkommelig for de fleste. Du skal likevel ta en sjekk i din nåværende og fremtidige personlig økonomi, for å kunne planlegge nedbetalingen. Smålån har nemlig satte planer for tilbakebetaling, som er lite fleksible.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no