Tenk over dette hvis du vurderer et forbrukslån

av: Cecilie Christoffersen
Publisert: 19. oktober 2021 kl 16.08
Oppdatert: 4. mars 2022 kl 12.46

 

Tenk over dette hvis du vurderer et forbrukslån

Det å ta opp et forbrukslån har aldri vært enklere. Og dette er selvsagt positivt, men det er ikke bare positivt, for det er lett å bare si ja til et raskt lån uten å lese alt det med liten skrift, så her får du vite alt du trenger for å ta et bra valg og unngå å sette deg selv i en dum situasjon helt unødvendig. Det er gode muligheter der ute, og dette gjør det enklere for deg å finne dem, så les videre hvis det høres ut som at dette kan være noe for deg.

Når man ser seg rundt etter det billigste forbrukslån, er det mange forskjellige muligheter som kan være fristende. Men det er viktig at man vet hva man skal se etter for å være sikker på at man får det lånet som er den aller beste løsningen for akkurat det man har behov for, og her gjelder det å faktisk sette seg inn i detaljene og ikke minst sammenligne de forskjellige lånene sånn at man er sikker på at man får den aller beste løsningen.

En av de alternativene man har når man vil finne det billigste forbrukslånet på markedet, er å vurdere et lån med sikkerhet i bolig. Dette betyr at man faktisk tar opp et lån basert på den sikkerheten som verdien på boligen du eier har. Dette er en god måte, fordi man ofte kan få en billigere rente og bedre vilkår, fordi det er et sikrere lån fra bankens side. Men det man skal være ekstra oppmerksom på her, er at man faktisk kan betale tilbake lånet som avtalt, for her kan banken eller utlåneren kreve verdien i boligen din hvis du ikke betaler.

Situasjoner der du ikke burde ta opp et forbrukslån

I dag er det mulig å ta opp mange forskjellige typer forbrukslån og det er kanskje lettere enn noensinne før å faktisk ta opp et lån uten at man tar en kredittsjekk først. Så det kan være fint å tenke seg om to ganger før man tar et lån, sånn at man ikke ender opp med å sette seg selv i en dårlig situasjon. Derfor kan det være fint å tenke over noen retningslinjer for seg selv, sånn at man heller velger å spare hvis det er noe som kan vente, enn å ta opp et lån med en høy rente. 

Dette kan for eksempel være at man sparer til ferier, fester eller julegaver for eksempel – i stedet det til ta opp et forbrukslån til dette, og heller sparer det til de gangene man virkelig trenger det, for eksempel hvis vaskemaskinen går i stykker eller noe annet som ikke kan vente.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no