Annonsørinnhold

Hvordan skal næringslivet restartes?

To år med global pandemi og tidvis strenge restriksjoner for både allmenhet og næringsliv har satt dype spor.

Publisert Sist oppdatert

Under en konferanse i Oslo 11. mars spør SMB Norge: Hva har vi lært og hvordan skal vi hjelpe bedriftene tilbake til en normalsituasjon?

Klikk her for å melde deg på i dag!

Et pennestrøk!

For noen uker siden forsvant de omfattende restriksjonene «over natten». Med et pennestrøk erklærte regjeringen at det ikke lenger var behov for noen ekstraordinær beskyttelse mot smittespredning.

På svært kort tid gikk vi dermed fra full skjenkestopp og 10-dagers karantener til ingen restriksjoner i det heletatt. Og selv om regjeringen gjentatte ganger beviste at det ikke skulle mer til enn en pressekonferanse for at bedriftenes omsetning forsvant, så har mange erfart at det tar vesentlig lenger tid å få omsetningen tilbake igjen.

Spørsmålet blir da:

HVORDAN SKAL NÆRINGSLIVET RESTARTES ETTER COVID-19?

SMB Norge mener at dette er et av de aller viktigste næringspolitiske spørsmålene vi kan stille våren 2022. For å gjøre dette på en god måte så har vi invitert eksperter, politikere og ikke minst bedriftene selv til å svare.

Det skjer på Hotel Bristol i Oslo, fredag 11 mars 2022. Her finner du mer info og programmet!

I tillegg spør vi:

HVA HAR VI LÆRT?

I en travel bedriftshverdag er fokus som regel fremtidsrettet. Vi er mer opptatt av veien videre enn den som er tilbakelagt. Men etter en så omfattende krise som næringslivet har vært igjennom de siste par årene, gjør vi lurt i å stoppe opp - om så bare for noen små øyeblikk, for å analysere og lære.

Mange av våre medlemsbedrifter har de to siste årene kjent på en følelse av rettsløshet. Bedriftens skjebne var ikke lenger i deres egne hender. Den ble avgjort på et kontor i hovedstaden. Mye vil bli sagt og skrevet om restriksjonene i årene som kommer, men mens vi enda har det ferskt i minne er det viktig å dele våre tanker med de som kan sørge for at vi som nasjon kan håndtere en tilsvarende situasjon bedre ved neste korsvei.

Under konferansen får du blant annet høre fra:

Tor Bernhard Slaathaug, Stiftelsen Rettferd

Mette Kalager, Forsker og samfunnsdebattant

Tony Pedersen, Norsk Restaurantforening

Jørund Rytman, SMB Norge

Torkel Snellingen, Forsker og foreleser i Samfunnsmedisin

Anette Iren Isene, Norske Legers og Helsearbeideres Fellesforbund

Tom Eikelind, Norges Massasjeforbund

Aksel Fridstrøm, Minerva

Jon Skjørshammer, Advokatfirma Kvale

Jøran Kallmyr, Advokatfirmaet Ræder

Barbro Paulsen, Advokatfirma Paulsen-Helle

I tillegg blir det politisk debatt med stortingsrepresentantene Linda Hofstad Helleland (H), Alfred Bjørlo (V), Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Solveig Vitanza (Ap) og Jenny Klinge (Sp)

Powered by Labrador CMS