Lån til bedrifter – slik tar du riktig valg

av: MadEye Digital ApS
Publisert: 8. november 2022 kl 13.20
Oppdatert: 14. april 2023 kl 13.22

­Sammenlign lån før du bestemmer deg

Det er mange måter man kan finne ut av om det å ta opp et lån er noe som passer til det du vil. Det å for eksempel sammenligne lån på Better Compared er en av de tingene som er bra å starte med. Dette gir deg nemlig full oversikt over de forskjellige mulighetene, slik at du faktisk kan se hvordan lånet kommer til å se ut. Det er veldig bra å snakke med banken din i forhold til hvilke vilkår og betingelser du kan forhandle deg til når det er snakk om et bedriftslån, for dette kan variere fra låner til låner.

Det å sammenligne lån er noe som mange overser, og det er lett å velge det første og beste fordi man føler seg overveldet. Men i dag kan man bruke tjenester på nett som sammenligner det for deg, noe som gjør at du får alle godene ved å sammenligne lånene, men uten å skulle sitte og sammenligne lånene steg for steg. Det kan være fristende å hoppe over dette steget, men det er slik du finner det beste lånet. Men når dette er sagt, er det aller viktigste å faktisk finne ut av om det å ta opp et lån er det beste du kan gjøre.

Bør du ta opp et lån i bedriften din?

Det å ta opp lån er noe mange bedrifter gjør. Dette er nemlig et økonomisk verktøy som både små og store bedrifter benytter seg av, fordi det kan være den investeringen som gjør at man kan få vekst på lang sikt. Men om man bør ta opp et lån eller ikke, er noe som avhenger av flere forskjellige ting, og under skal du få en liste over noen av de viktigste – slik at du kan ta stilling til om det er det riktige valget for din bedrift eller ikke.

Primært er det to forskjellige måter man kan få mer penger inn i bedriften sin hvis man utelukker elementer som at man for eksempel har spart penger eller bruker overskudd fra tidligere salg, og dette er enten via lån eller via investorer. Og disse to mulighetene er veldig forskjellige, så det kan hende at det ene er riktig for deg og det andre ikke er. Under skal du få en oversikt over begge deler, slik at du kan ta bedre stilling til det:

  • Lån: Fint hvis du ikke vil ta inn andre i bedriften, men likevel ønsker å investere i vekst.
  • Investeringer: Fint hvis du ønsker den ekspertisen som ofte kommer med det en investor kan bidra med.