Slik kan bedriften din spare tid og penger når dere skal ta opp lån

av: Axo Finans
Publisert: 9. desember 2022 kl 13.08
Oppdatert: 14. april 2023 kl 13.19

­Det er mange som går i fella med å velge banken de har mest kjennskap til, eller som de har brukt i årevis når de skal søke om lån.

Det kan imidlertid vise seg å bli en dyrekjøpt erfaring. Det er ofte store forskjeller på hva slags renter og gebyrer bankene tilbyr, og disse utgiftene kan til sammen utgjøre store summer i året.

Her er noen av grunnene til at dere bør benytte dere av en finansagent når dere skal ta opp lån.

Finansagenten gjør hele jobben for deg

Ved å søke om lån gjennom en finansagent, trenger du ikke å kontakte flere banker selv – finansagenten gjør alt for deg. I lånesøknaden fyller du ut informasjon om deg selv, hvor mye du vil låne og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Du kan velge mellom forbrukslån, lån med sikkerhet og refinansiering. Søknaden din blir behandlet umiddelbart, og du får svar raskt.

Du får lånetilbud gratis og uforpliktende

Når finansagenten mottar søknaden din, sendes den videre til 23 ulike banker og långivere. Finansagenten finner de beste tilbudene og sender dem tilbake til deg. Dette gjør at du får oversikt over hva de ulike långiverne kan tilby deg.

Det er gratis og uforpliktende å sammenligne lån gjennom Axo Finans. Du velger selv om du vil benytte deg av et av lånetilbudene. Tilbudene er gyldig i 30 dager.

Spar penger ved å finne et gunstig lån

Du bør alltid sammenligne tilbud fra flere aktører når du skal ta opp lån, uansett om det er et bedriftslån, forbrukslån eller lån med sikkerhet. Rentene og gebyrene bankene tilbyr, kan utgjøre store summer i året.

For eksempel ligger den typiske nominelle kredittkortrenten på rundt 20%. Snittrenten på lånene Axo Finans tilbyr, ligger på i overkant av 10%. Dette er lavere enn gjennomsnittsrenten i Norge, som er i underkant av 14%.

En gjennomgang av lånetilbud utført av Axo Finans, viser at jo flere banker som mottar den samme lånesøknaden, jo lavere blir renten.

Låneeksempel fra Axo Finans’ formidlingstjeneste: Lånebeløp 100 000 kr, nom. 11,9%, eff. 13,71%, kost 35 914 kr, tot. 135 914 kr.

Velg mellom lån med eller uten sikkerhet

Hos Axo Finans kan du sammenligne lån med eller uten sikkerhet. Et lån med sikkerhet betyr at banken krever at man stiller sikkerhet i egne eiendeler for å få innvilget lånet. Dette gjelder for eksempel hvis man skal ta opp et boliglån. Det er strengere krav forbundet med slike lån, fordi renten er lavere enn med lån uten sikkerhet.

Et eksempel på et lån uten sikkerhet er et forbrukslån. For å få innvilget et forbrukslån må du ikke stille pant i egne eiendeler, men siden det medfører en større risiko for banken å låne deg penger, er renten høyere.

Et forbrukslån kan brukes til hva du vil, og kommer spesielt godt med når du står overfor uforutsette utgifter. Det er imidlertid viktig å være sikker på at du kommer til å ha råd til å betale ned på lånet i tiden fremover.

Refinansiering av dyre smålån

Har din bedrift flere dyre smålån eller kredittkortgjeld? Slike utgifter kan spise opp mye av likviditeten til bedriften og kan være vanskelig å holde oversikt over. Ved å refinansiere gammel gjeld, kan dere både spare tusener i året samtidig som dere kun får én kreditor å forholde dere til. På denne måten sparer dere både tid og penger.

Hvis din bedrift trenger et lån eller vil refinansiere gammel gjeld, så bør du sammenligne flere tilbud før du bestemmer deg. Om du sender inn din lånesøknad på Axo Finans sine nettsider, så kan du få tilsendt tilbud fra flere forskjellige banker og långivere. Tjenesten er gratis og uforpliktende.