Disse lånene kan du selv vurdere

av: Visibility Group
Publisert: 23. februar 2023 kl 13.00
Oppdatert: 14. april 2023 kl 13.10

­For å gjøre det litt lettere for deg skal vi introdusere deg til noen forskjellige typer lån, samt at vi skal vi introdusere deg til en tjeneste som gjør det lettere for deg å sammenligne lån. Forhåpentligvis blir det enklere å ta en avgjørelse om hvilket lån du skal ha når du vet litt om de forskjellige lånene og tilbyderne der ute.

Sammenlign lån med LoanScouter

LoanScouter er en tjeneste som gjør det enklere for deg å finne det beste lånet for situasjonen du befinner deg i. Det du må gjøre er å fortelle hva du ønsker penger til og litt om din økonomiske situasjon. Deretter kan tjenesten hjelpe deg med å finne det lånet som passer deg best, basert på hvor mye du har i egenandel, når du kan tilbakebetale og andre faktorer. Lån penger hos LoanScouter for å finne det lånet som passer best for situasjonen du befinner deg i akkurat nå.

Forskjellige typer lån

Som sagt så finnes det mange forskjellige typer Lån i Norge, og for noen kan det kanskje virke litt forvirrende. Kanskje sitter du i en situasjon der du har behov for et lån, men er litt usikker på hvilket lån som passer for din situasjon. Vi har laget en liten og enkel oversikt over de vanligste lånene i Norge slik at det kanskje blir litt lettere for deg å forstå.

1.   Boliglån: Et boliglån brukes til å kjøpe eller refinansiere en bolig. Det er vanligvis et langsiktig lån, og boligen kan ofte brukes som sikkerhet for lånet dersom du har behov for det.

2.   Forbrukslån: Et forbrukslån er et lån som kan brukes til hva som helst, for eksempel en ferie, bryllup eller oppussing. Lånet er vanligvis et kortere lån enn et boliglån, og krever ofte ikke sikkerhet. Dette lånet har ofte en ganske høy rente, så det er viktig å være sikker på at du har råd til å tilbakebetale lånet også.

3.   Billån: Et billån brukes til å kjøpe en bil. Lånet kan være sikret eller usikret, og renten vil avhenge av lånebeløpet, nedbetalingstiden og din kredittvurdering.

4.   Studielån: Studielån brukes til å finansiere utdanning, og tilbys av Statens Lånekasse. Lånet har vanligvis en lav rente, og nedbetalingen starter vanligvis etter at utdanningen er fullført.

5.   Kredittkortlån: Kredittkortlån brukes til å kjøpe varer og tjenester med et kredittkort. Renten kan være høyere enn for andre typer lån, og det er viktig å betale tilbake kredittkortgjelden i tide for å unngå høye renter og gebyrer.

6.   Refinansieringslån: Refinansieringslån brukes til å samle all gjeld i et lån med lavere rente og bedre vilkår. Dette kan hjelpe deg med å redusere kostnadene og gjøre det enklere å håndtere gjelden din.