Slik sparer du penger på renovering av hjemmet

av: Anonym
Publisert: 22. september 2023 kl 15.49
Oppdatert: 22. september 2023 kl 15.49

Å renovere hjemmet kan i mange tilfeller utgjøre en meget gunstig investering. Man kan få både bedre bokvalitet og en bolig som stiger i verdi. Men for at det skal lønne seg med et slikt prosjekt, så gjelder det å kutte kostnader i størst mulig grad. I denne artikkelen presenterer vi noen gode retningslinjer å holde seg til for alle som ønsker å spare penger på hjemmerenovering.

Sats på produkter i høyest mulig kvalitet

Skal du gjøre innkjøp av produkter til hjemmet, så er det om å gjøre å sikre seg høyest mulig kvalitet. Dette vil nesten alltid lønne seg i lengden.

Du får produkter som holder lengre, og dermed sparer du penger på at du ikke må kjøpe hyppige erstatninger. Kjøper du best mulig kjøkkeninnredning, hvitevarer, og så videre vil du i tillegg nyte godt av produkter som tåler hyppigere bruk uten at det oppstår skader. Å innkalle en elektriker, rørlegger eller annen type fagperson for å reparere produkter i hjemmet som ikke lenger fungerer som de skal, kan være en meget kostbar fornøyelse. Dermed risikerer du å spare deg til fant ved å kjøpe billig og dårlig.

Nok et poeng er at topp produkter kan bidra til å gjøre hjemmet mer attraktivt - både for nåværende beboere, potensielle leietakere og kjøpere. Ser hjemmets innredning og øvrige utrustning billig ut, ja da blir gjerne verdien også vanskeligere å opprettholde.

Vårt råd er å kjøpe kvalitet, og heller begrense antallet produkter man satser på. For eksempel er det klokere å kjøpe en skikkelig god komfyr eller et best mulig kjøleskap - saker de fleste ikke vil være foruten - og heller kutte ut mindre nødvendige saker som smarte høyttalere, og lignende.

Slå til på egnede kampanjetilbud

I dagens marked, dukker det jevnlig opp fristende salgskampanjer. De kan hjelpe deg å spare penger når du skal heve nivået på boligen din ved å kjøpe egnede produkter.

Et godt eksempel er Black Friday. Dette er en amerikansk tradisjon hvor butikker avholder salg siste fredag i november. Ja, nå til dags varer gjerne kampanjen en hel uke, såkalt Black Week.

Her i Norge har det nå blitt svært populært, både blant butikker og forbrukere, med Black Friday. Mange butikker som fører hvitevarer og annet til hjemmet deltar, og kutter prisene så det monner.

For eksempel det være mulig å kjøpe vinskap under Black Friday for en overkommelig penge. Dette er noe som stadig flere norske forbrukere gjør for å heve nivået på sitt hjem.

Det foreligger vinskap innen en rekke forskjellige størrelser og prisklasser. Ved å kjøpe ditt skap til kampanjepris, kan du ta deg råd til en ekstra stor eller avansert modell uten at det går ut over budsjettrammene.

Gjør mest mulig selv, men vær realistisk

Å kjøpe nye produkter som del av renoveringen er ofte bare halve historien. Ofte må det jo en del jobb til. Det inkluderer montering og installasjon av diverse ulike saker og ting.

Du kan spare virkelig store summer ved å gjøre mest mulig selv. Håndverkere er ikke direkte billige å få i hus, og de fleste av oss er i stand til å takle enkle oppgaver i hjemmet.

Når det er sagt, er det flere tilfeller der det kan være en svært dårlig taktikk å spare penger på håndverkere. Det gjelder i særlig grad installasjon av ting som involverer rør.

Med mindre du sitter inne med fagkunnskap, vil det som regel lønne seg å få profesjonell hjelp til å installere vaskemaskin, oppvaskmaskin og lignende. En hel del elektrisk utstyr krever uansett montering av fagpersoner.