Butikker holder stengt i Oslo sentrum på grunn av koronarestriksjoner.

Foto
Lise Åserud / NTB
 
 

LO og NHO enige om nye permitteringsregler

Publisert: 19. april 2021 kl 08.14
Oppdatert: 19. april 2021 kl 08.14

– Dette er først og fremst et bidrag for å få folk tilbake i jobb igjen. Vi har titusenvis av permitterte medlemmer. For oss er det viktig å få disse tilbake på jobb så fort som mulig, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til NRK.

Regelendringen som LO og NHO nå er enige om dreier seg om den såkalte avbruddsperioden på seks uker. Den har gjort at bedrifter som henter tilbake permitterte ansatte risikerer å måtte betale lønn i en arbeidsgiverperiode på ti dager dersom smitten stiger og de må stenge ned på nytt.

Nina Melsom, direktør for arbeidsliv i NHO, sier at medlemsbedrifter opplever å stadig stenge ned i takt med smittevernrestriksjonene. Dette påfører bedriftene kostnader blant annet ved permittering.

– Nå har vi inngått en protokoll med LO som vi tror innebærer at de tør å åpne raskere opp. Det er bra for de ansatte, for bedriftene og for samfunnet, sier hun.

Komitéleder Erlend Wiborg (Frp) i arbeids- og sosialkomiteen sier til NTB at det fortsatt vil være hindringer som gjør at ansatte ikke blir hentet tilbake i jobb fra permittering.

– To ganger de siste månedene har Frps forslag om å redusere arbeidsgiverperioden fra ti til to dager blitt stemt ned. Dette ville vært med på å trygge norske arbeidsplasser. Staten bør bidra når vi pålegger bedrifter å stenge ned, mener han.

Saken fortsetter under annonsen