Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren, selv om ordningen fortsatt ikke er vedtatt.

Foto
Vidar Ruud / NTB
 
 

 

Nav forbereder seg på å betale ut feriepenger før sommerferien

Publisert: 9. april 2021 kl 08.10
Oppdatert: 9. april 2021 kl 08.10

– Nav har igangsatt arbeidet med en slik løsning, så dersom det blir vedtatt, ser det nå ut til at vi rekker utbetaling før sommerferien, sier beredskapsleder Yngvar Åshol i Nav til FriFagbevegelse.

Etter politisk dragkamp på Stortinget ble det i februar klart at de rødgrønne partiene og Fremskrittspartiet fikk gjennom kravet om feriepenger på dagpenger til arbeidsløse og permitterte – men bare delvis.

Dagens forslag skal stemmes over i Stortinget, og det skal etter planen skje 26. april. Deretter skal regjeringen gi Nav beskjed om hvordan dette konkret skal gjennomføres.

Parallelt med dette forbereder Nav seg likevel på å betale ut feriepenger på dagpenger før sommeren.

Feriepengetillegget på dagpenger vil imidlertid ikke bli skattefritt, mener HR-selskapet Simployer som har analysert forslagene fra regjeringen.

«Dermed risikerer ansatte som har vært permittert, at store deler av ferietillegget spises opp av skattetrekk», skriver Simployer i en pressemelding.

I begynnelsen av april i fjor var 433.000 mennesker registrert som helt eller delvis arbeidsløse, eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav.

Saken fortsetter under annonsen