Geir Inge Kirkestuen, distriktssjef i Bring Gudbrandsdalen. 

Foto

Håvard Jørstad / Posten

Yrkesfag

Bring er årets lærebedrift

Publisert: 5. april 2017 kl 15.31
Oppdatert: 6. april 2017 kl 09.44
Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, blir belønnet med prisen fordi de siden 1997 har utdannet 45–50 lærlinger i yrkessjåførfaget, og har til enhver tid tre–fire lærlinger i bedriften.
 
Ifølge juryen har rekrutteringsarbeid alltid vært en prioritet i bedriften, og de er hvert år ute i ungdomsskolen for å informere om yrket sammen med opplæringskontoret. De har i alle år støttet fagturer og andre tilstelninger i skolens/opplæringskontorets regi økonomisk.
 
I løpet av de 20 årene de har hatt lærling, er det bare to som har valgt å avbryte kontrakten, ellers så har alle bestått fagbrev. Dette sier noe om arbeidsmiljøet og oppfølgingen.
 
Det er Sotin (Samarbeidsforum for opplæringsvirksomheter innen transport- og logistikkfag i Norge) som står bak utmerkelsen. Bak nominasjonen står Per Steinar Brendløkken ved opplæringskontoret på Otta.

– Bring stiller alltid opp og har skjønt dette med rekruttering. De er, og har vært, en solid bedrift for lokalsamfunnet og ungdommen. Dette har selvfølgelig gitt store ringvirkninger for lokalsamfunnet, med arbeidsplasser og i neste omgang bosetting, sier Brendløkken.

Tar ansvar

For Geir Inge Kirkestuen, distriktssjef i Bring Gudbrandsdalen, er det en selvfølge å bidra til å skape neste generasjons fagarbeidere. De starter målrettet rekrutteringsarbeid på 9.–10. trinn, slik at ungdom skal bli kjent med faget og de mulighetene som finnes.

– Bransjen har hatt, og kommer til å ha, utfordringer med rekruttering. Vi har selv et ansvar for å bidra, både med å ta inn lærlinger og ikke minst jobbe aktivt med å få ungdom til å interessere seg for faget og bransjen, understreker han.

I juryens begrunnelse trekkes det også fram at Bring har et eget program for lærlingene.

– Vi har alltid lagt vekt på at lærlingperioden skal ha en progresjon – fra å starte som hjelpemann, til distribusjonssjåfør og til slutt som vogntogsjåfør. Det er viktig å skape trygge rammer, for da lærer man bedre – det er vel den enkle oppskriften vi alltid har prøvd å følge. Prisen er et resultat av målrettet og godt utført arbeid av alle de som har hatt ansvar for lærlinger i bedriften gjennom mange år, sier Kirkestuen.

 

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no