Arbeidsliv

Må vi betale lønn for de dagene ansatte ikke møter opp uten gyldig grunn?

Dagens Perspektivs juristpanel svarer på lesernes spørsmål om arbeidsrett.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: En av våre ansatte møtte ikke på jobb forrige torsdag og fredag. Han er ansatt på tilkalling på timesbasis, og avtalen var at han skulle jobbe en vakt på torsdag og en vakt på fredag. Jeg forsøkte å komme i kontakt med den ansatte, men fikk ikke tak i han før på mandag. Da sa han at han ikke gadd å møte på jobb, fordi han synes det er kjedelig med forpliktelser. Må vi betale han lønn for de dagene han ikke møtte opp uten gyldig grunn?

Virksomhetsleder

Svar: Nei, dere trenger ikke betale han lønn for de dagene han har hatt ugyldig fravær. Jeg forstår det slik at dere har inngått en avtale med han om at dere skal avtale løpende hvilke vakter han skal jobbe, og at dere i dette tilfellet avtalte med han at han skal jobbe vakter på torsdag og fredag. Når den ansatte ikke møter på jobb som avtalt og ikke har gyldig fravær, for eksempel på grunn av sykdom (egenmelding/sykemelding), har den ansatte brutt sin del av avtalen om å jobbe. Dere trenger da ikke å betale han lønn for at han ikke møtte opp på jobb disse dagene.

Dette er for øvrig et grovt pliktbrudd og vil etter omstendighetene kunne danne saklig grunnlag for oppsigelse, eventuelt også avskjed.

SBDL v/advokatfullmektig Mona Mjøen McKiernan

Spør juristene

Har du spørsmål om arbeidsrett?

Har du spørsmål om arbeidsrett? Send de til oss ved å klikke her.

Les alle spørsmål og svar her!


Powered by Labrador CMS