Arbeidsliv

Lena Dunham (nummer to fra venstre) skapte TV-serien Girls og ble et stemmen til en generasjon.

Milleniumsgenerasjonen ikke mindre lojale enn andre generasjoner

Publisert Sist oppdatert

Gruppen arbeidstakere på mellom 18 og 35 blir ofte omtalt som generasjon Y eller milleniumsgenerasjonen. Blant arbeidsgivere har de hatt et ganske frynsete rykte. Ifølge en flom av nyhetsartikler og mer og mindre grundig forskning har det vært gode grunner til det.

Ikke bare har de hatt ord på seg for å være mer krevende i hva de forventer av en arbeidsgiver, men de har også blitt anklaget for å falle sammen følelsesmessig ved første tegn til motgang. Dessuten er de visstnok ikke lojale arbeidstagere, men hopper gjerne fra en jobb til den andre oftere enn de skifter mobiltelefon.

Noe som selvsagt ikke stemmer.

Nå har Pew Research kommet over nye tall som faktisk viser at denne gruppen er akkurat like lojale, og faktisk mer lojale på enkelte målinger, som 35- 50 åringene i generasjon X litt foran dem i karriereløypa.

I hvert fall hvis man ser på amerikanske tall.

Hvert annet år siden 1950 har det amerikanske arbeidsdepartementet samlet inn statistikk på hvor lenge arbeidstakere har vært ansatt hos sin nåværende arbeidsgiver.

Og tallene viser at rundt 63,4 prosent av personer mellom 18-35 i 2016 hadde vært hos sin arbeidsgiver i minst 13 måneder. I 2000 rapporterte rundt 59,9 prosent av 18-35-åringer, altså de av generasjon X som ikke var på backpacking eller slet med etterdønningene av for mange rave-parties, tilsvarende tall.

Høy utdanning

Pew peker på at en grunn til at unge velger å bli hos arbeidsgiveren sin i enda større grad enn hva andre generasjoner har gjort, er at de er den høyest utdannende generasjonen til nå, og høy utdanning samsvarer ofte med å bli lengre i samme jobb.

Gammelt nytt

At det ikke er store forskjeller fra en generasjon til den neste kommer ikke som en overraskelse forskere som ved flere anledninger har påpekt at, joda de har sine særtrekk, disse unge, men på jobben er det ikke spesielt synlig.

Powered by Labrador CMS