Arbeidsliv

Lar du nyansatte starte på mandager? Det burde du kanskje revurdere.

Derfor burde ikke nyansatte starte på mandager

Publisert Sist oppdatert

Nesten en tredjedel av folk som slutter i jobbene sine gjør dette i løpet av de første seks månedene. 22 prosent av de som innser at dette ikke var plassen for dem, gjør dette i løpet av de første 45 dagene i ny jobb.

Men en god innfasing av nye ansatte kan dramatisk redusere dette. Når du tar deg tid til å legge til rette for en smertefri overgang for den nyansatte, vil det redusere tiden det tar før vedkommende føler seg på rett plass.

Grunnlegger av videoplattformen Vidyard, Michael Litt, skriver på Forbes at tiden det tok før nyansatte følte seg som en del av selskapet ble kuttet fra et år til seks måneder etter at de endret systemet for hvordan nyansatte ble tatt i mot.

«Da våre nyansatte satt nervøse og alene fremfor datamaskinen sin i fire dager uten å vite hvordan de skulle gjøre jobben, skjønte jeg at systemet vårt ikke fungerte,» skriver Litt.

På det tidspunktet hadde selskapet 30 ansatte og innfasingen av nyansatte hadde stort sett gått av seg selv. Men når selskapet vokste, endrer ting seg drastisk. Det ble vanskeligere for nyansatte å finne holdepunkter.

«Da er det essensielt at du skaper en prosess for å hjelpe de nyansatte i gang,» skriver Litt.

Stressende mandager

Uansett hvor mye du elsker jobben din, ender ofte starten på en ny arbeidsuke på et stressende vis. Det er møter å forberede seg på, timeplaner å lage og en haug med frister som skal møtes.

«Mandager er definitivt ikke den optimale dagen å hjelpe en nyansatt med å passe inn. Derfor ber vi dem starte på fredager,» skriver han.

Mange føler seg avslappet og gleder seg til helg på fredag. Ledere og medarbeidere har mer tid til å snakke med de nyansatte og prosjekter blir ferdigstilte. Alt dette hjelper for å bygge det nye arbeidsforholdet. Neste mandag har den nyansatte allerede møtt flere av kollegene sine og kan lettere spørre om hjelp.

Powered by Labrador CMS