Arbeidsliv

DIREKTE KONTAKT: – Det er veldig mange arbeidsgivere som liker at man tar direkte kontakt og kanskje har med seg en CV i hånden, sier Gustav Svane i Nav Rogaland.

– Ta direkte kontakt med arbeidsgivere

Bare 23 prosent av ledige jobber lyses ut på Finn.no, viser bedriftsundersøkelse fra Nav.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år utfører Nav en bedriftsundersøkelse som kartlegger bedriftenes forventninger og rekruttering av arbeidskraft. Et av funnene i årets utgave er at færre jobber legges ut i de store databasene. Bedriftene meldte at 23 prosent av jobbene som skulle fylles, hadde blitt lagt ut på Finn.no, mens 16 prosent hadde blitt lagt på Nav.no, skriver Rogalands Avis.

– Nav.no og Finn.no er gode steder å lete etter jobb, men undersøkelsen viser at det også lønner seg å gå inn på hjemmesiden til de store selskapene og bruke flere kanaler, sier rådgiver Gustav Svane i Nav Rogaland til avisen.

– Man bør også ta direkte kontakt. Det er kanskje det som koster mest når man er på jobbjakt, men det er veldig mange arbeidsgivere som liker at man tar direkte kontakt og kanskje har med seg en CV i hånden.

Utdanning er viktig

Bedriftsundersøkelsen til Nav viser at utdanning har mye å si for sjansen til å komme i jobb. Dagens regelverk legger imidlertid klare begrensninger på mulighetene ledige har til å ta utdanning mens de mottar dagpenger.

Et offentlig utvalg ledet av forsker Simen Markussen har foreslått å myke opp disse reglene. Forslaget, som Velferd.no omtalte i begynnelsen av juni, innebærer at fulltidsledige får en viss mulighet til å studere etter at de har vært ledige i tre måneder.

Markussen-utvalget foreslår at arbeidsledige kan studere tilsvarende minst ti studiepoeng hver sjette måned i kombinasjon med dagpenger.

Utvalget foreslår at denne ordningen skal kunne utvides til 20 studiepoeng hver sjette måned i spesielt vanskelige konjunktursituasjoner. Det kan eksempelvis være i situasjoner som den man hadde i Rogalandsregionen etter oljeprisfallet høsten 2014.

Mer smidig

Gustav Svane i Nav Rogaland mener forslaget fra Markussen-utvalget er godt.

– Det er en mer smidig regel enn den vi har i dag. Det kan føre til at flere komme seg ut i jobb fortere. Det vi ofte ser er at en person som går arbeidsledig, bare mangler et kurs eller litt tilleggsutdanning, så dette åpner for at de kan ta det, sier han til Rogalands avis.

– Det er viktig å understreke at dette bare er et forslag foreløpig, men det er et forslag vi har sansen for, sier han.

Powered by Labrador CMS