Arbeidsliv

FLERE PERMITTERTE: Den kraftige økningen i tallet på Arbeidssøkere skyldes i stor grad flere permitteringer som følge av strengere smitteverntiltak blant annet i Oslo, Bergen og Viken, forteller arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

En ny arbeidssøker hvert minutt

Arbeidsledigheten øker. Den siste uka har Nav i gjennomsnitt registrert en ny arbeidssøker i minuttet.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uka hadde Nav registrert 194.600 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak. Det er 6.000 flere arbeidssøkere enn i forrige uke.

– Den kraftige økningen skyldes i stor grad flere permitteringer som følge av strengere smitteverntiltak blant annet i Oslo, Bergen og Viken. Den siste uken har i snitt én ny person registrert seg som arbeidssøker hos Nav hvert minutt, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

106.700 personer er registrert som helt ledige, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 3,8 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 12. 500 personer, eller 4,3 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg er 73.100 personer registrert som delvis arbeidsledige. Totalt er dermed 194.600 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav, noe som utgjør 6,9 prosent av arbeidsstyrken.

Flere permitterte

27.900 av de som er registrert som helt ledige, er permitterte. Det samme gjelder for 32.100 av de delvis ledige. Det er dermed 4.800 flere permitterte enn forrige uke.

Det er særlig antallet helt permitterte som har økt, med 4.400, mens antallet delvis permitterte har økt med 400. Til sammen er 2,1 prosent av arbeidsstyrken permittert.

Antallet permitterte økte mest i Oslo, med 2.000 flere. Deretter følger Viken og Vestland, med henholdsvis 1.200 og 600 flere permitterte.

Størst økning den siste uken har det vært innen reiseliv og transport, samt serviceyrker og annet arbeid, med henholdsvis 2.800 og 900 flere permitterte. Dette må sees i sammenheng med innføringen av strengere smittevernstiltak, blant annet skjenkestopp, i Oslo, Bergen og enkelte kommuner i Viken, påpeker Nav.

Flere nye arbeidssøkere

Antallet nye arbeidssøkere har økt kraftig de siste ukene. Den siste uken har 11.000 personer registrert seg som nye arbeidssøkere hos Nav. Dette er 2 600 flere enn i forrige uke. De som oppgir permittering som årsak til at de registrerer seg, utgjør nå 67 prosent av de nye arbeidssøkerne, mot 55 prosent forrige uke.

Økning i dagpengesøknader

Antall nye dagpengesøknader har også økt de siste ukene. I løpet av forrige uke mottok Nav 12.100 nye søknader om dagpenger. Dette er 4.500 flere enn i uka før, og det høyeste nivået siden i slutten av april.

Nesten halvparten av dagpengesøknadene i forrige uke var fra personer som jobbet i overnattings- og serveringsvirksomhet, og skyldtes i all hovedsak permittering.

Powered by Labrador CMS