Arbeidsliv

Kontoret skal foreslå hvor mye du bør spise

Nytt konsept på Økern skal gi lavere matsvinn på jobb.

Publisert Sist oppdatert

De som jobber i næringsbygget Økern Portal vil få matanbefalinger basert på aktivitetsnivået gjennom dagen. Nyvinningen sikrer mindre matsvinn, gode ernæringsråd og bedre ressursbruk.

4Service er valgt som leverandør av tjenester innen personalrestaurant, kantine-, renhold- og forpleiningstjenester til det nye næringsbygget.

Prosjektet sies å være fastlands-Norges største byggeprosjekt akkurat nå, og vil med sine nær 80.000 kvadratmeter bli den nye Hovin-byens kanskje viktigste landemerke. Første store leietaker, Telia/Get, flytter inn i desember neste år.

– Vi skal skape nye standarder til hva som forventes av et næringsbygg. I Økern Portal forenes næring og nærmiljø på den mest bærekraftige måten. Vi tilbyr et etterlengtet servicetilbud til de som bor i området, og skal også ha et rikt og variert tilbud av mat og tjenester til de som har arbeidsplassen sin i bygget, sier Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som eier Økern Portal.

Det nye servicetilbudet skapes gjennom et utviklingssamarbeid med 4Service, forvalter i Newsec, konsulentselskapet Supertanker og teknologileverandører.

– Sammen skal vi skape et bærekraftig og sirkulært konsept som gir helsegevinster, redusert ressursbruk og som tar ned klimafotavtrykket til bygget. Vi gleder oss enormt til å komme i gang, sier Tor Rønhovde som er administrerende direktør i 4Service.

Mindre svinn

I Norge kastes det årlig i overkant av 385.000 tonn mat, noe som tilsvarer en verdi på over 21 milliarder kroner. Flere ønsker å gjøre noe med dette nå.

– Vi skal kunne predikere antall bespisende per dag, med påfølgende kontinuerlig analyse av verdifulle mengder data. I praksis betyr dette at vi vil kunne fortelle kokkene hvor mye mat de skal produsere daglig, samt at hver enkelt kontorbruker kan få matanbefalinger basert på hvilket aktivitetsnivå de har gjennom dagen, sier Rønhovde.

Han mener konseptet er banebrytende for bransjen.

– Ikke bare får kontorbrukeren dekket sitt matbehov gjennom dagen, men vi hjelper også våre gjester til å gjøre bevisste valg på en enkel måte, sier Kristian Sjøseth, direktør for forretningsutvikling i 4Service.

Spisestedene i Økern Portal utvikles til ni unike restaurantkonsepter, som tilgjengeliggjøres for både lokale og tilreisende i tillegg til de 3000 som vil ha sin daglige arbeidsplass i bygget.

Maten skal være kortreist, næringsrik og smakfull, tilpasset trender og når råvarene er på sitt beste. Noe av den vil bli dyrket i parsellhagene på taket.

– Konseptet vil være synonymt med innovasjon, høy kvalitet, utmerket service, samt unik og spennende mat som resulterer i en grønn desinasjonsopplevelse for nærmiljøet. Teknologi kan forenkle og forsterke brukeropplevelsen, men det vil alltid være engasjerte ansatte som skaper de unike opplevelsene for de som bor og jobber i nærområdet, sier Rønhovde.

Powered by Labrador CMS