Arbeidsliv

– Det er veldig bra at næringslivet stiller egne ressurser til disposisjon for felleskapet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Lanserer delingsdugnad for permitterte og arbeidsledige

Telenor, DNB, Posten og NorgesGruppen går sammen med NHO om å gjøre utvalgte deler av sine digitale opplæringsressurser tilgjengelig for arbeidsløse.

Publisert Sist oppdatert

Covid-19 har gitt Norge mange nye permitterte og arbeidsløse. Et viktig område i tiltakspakkene fra Storting og regjering har vært å jobbe for kompetansepåfyll og utdanning i perioden folk går ledige.

NHO har tatt initiativ til at flere store bedrifter og organisasjoner nå går sammen for å dele læringsressurser.

– Det er veldig bra at næringslivet stiller egne ressurser til disposisjon for felleskapet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding.

Flere bein å stå på

Dugnaden går ut på at bedriftene åpner opp sine interne læringsressurser gratis for personer som står uten jobb grunnet den pågående koronakrisen.

Læringsressursene som tilbys er alt fra webinarer til mer omfattende kurs. Kursene omfatter en rekke kompetanseområder, men mange av kursene har spesielt fokus på digital kompetanse.

– Det gir folk flere ben å stå på i vanskelige tider. Behovet for livslang læring og kompetanseheving i arbeidslivet var stort før korona, og det er forsterket nå. Delingsdugnaden næringslivet byr opp til er et godt initiativ og et godt bidrag til nettopp dette, sier Asheim.

Et arbeidsliv på vent

NorgesGruppen er en av selskapene som har åpnet kurskatalogen sin for de som ønsker påfyll.

– Som en av Norges største arbeidsgivere er kompetente og engasjerte matarbeidere det som har sikret god matvareforsyning når mye av samfunnet har vært lukket ned. Å gi litt tilbake til de som har vært hardest rammet gjør at vi sammen kan stå enda bedre rustet fremover, sier konsernsjef Runar Hollevik.

NorgesGruppen tilbyr digitale kurskonsepter innen varehandel og butikkøkonomi, grunnkurs i personvern og GDPR, HMS-kurs for ledere, samt kurs i office-programmer.

– Vi ønsker å bidra til at permitterte og arbeidsledige kan heve sin kompetanse innenfor blant annet matvareforsyning og dagligvare. Alt for mange har fått arbeidslivet satt på vent, vi skal sammen ta hverdagen tilbake. Vi håper at så mange som mulig blir inspirert og ønsker å ta kursene våre, sier Hollevik.

Powered by Labrador CMS