NY IT-LØSNING: Nå har Nav fått på plass en IT-løsning slik at arbeidsgivere, selvstendig næringsdrivende og frilansere kan få refundert sykepenger fra dag fire.

Foto

Gorm Kallestad/NTB scanpix

Nav med ny IT-løsning for å dekke koronafravær fra dag fire

Publisert: 2. april 2020 kl 13.39
Oppdatert: 2. april 2020 kl 13.43

Informasjon om den nye løsningen ble lagt ut på Navs nettsider torsdag.

– Dette er en svært viktig løsning for mange arbeidsgivere som nå sliter med likviditeten og lønnsutbetalingene, sier avdelingsdirektør Kristian Munthe i Arbeids- og velferdsdirektoratet.

Han ber offentlige virksomheter vente med å søke om refusjon.

– Hensikten med dette tilbudet er å avlaste næringslivet og sikre arbeidsplasser for framtiden. Det viktigste nå er derfor å prioritere private aktører, sier Munthe.  

Han forteller at Nav vil behandle de første refusjonskravene fra den dagen de kommer inn, og at de første utbetalingene skal kunne komme før påske. En ny ordning tilbyr arbeidsgiverne å få utbetalt refusjoner hyppigere enn vanlig. 

Også selvstendig næringsdrivende og frilansere kan nå søke om sykepenger fra dag fire når sykefraværet gjelder koronavirus. De får anledning til å bruke egenmelding i stedet for sykmelding. Nav har nå utviklet en digital egenmelding de kunne begynne å bruke fra onsdag denne uka. 

Saken fortsetter under annonsen