Arbeidsliv

– Det har vært de mest inspirerende, utfordrende og hektiske 363 dagene jeg noen gang har opplevd, sier administrerende direktør Kristian Røkke om oppstarten av Aker Horizons.

Akers fornybarselskap nærmer seg 1.000 ansatte

Ett år etter oppstarten har fornybarselskapet Aker Horizons 988 ansatte og nettoverdiene lå på 15,6 milliarder kroner ved utgangen av juni.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet har ikke lagt skjul på at de har store ambisjoner innen fornybar energi og lavkarbonløsninger fremover, noe som vil kreve store investeringer, skriver E24.

– Det har vært de mest inspirerende, utfordrende og hektiske 363 dagene jeg noen gang har opplevd. Vi har vokst fra noen få ansatte til 988 personer, og har inngått viktige partnerskap internasjonalt med selskaper som bp, Microsoft, Ocean Winds, Statkraft og Yara, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons i innledningen til selskapets kvartalsrapport som ble sluppet onsdag.

Selskapet måtte ut med 439 millioner for å dekke løpende drift, investerte 5,3 milliarder og fikk inn 11,1 milliarder i ny finansiering i første halvår, viser kontantregnskapet.

Nettoverdiene i Aker Horizons endte på 15,6 milliarder kroner ved utgangen av juni, en nedgang på 300 millioner kroner gjennom andre kvartal, ifølge E24.

Det er snart ett år siden Aker-konsernet annonserte sin nye satsing på fornybar energi gjennom Aker Horizons.

Powered by Labrador CMS