– Det har vært de mest inspirerende, utfordrende og hektiske 363 dagene jeg noen gang har opplevd, sier administrerende direktør Kristian Røkke om oppstarten av Aker Horizons. 

Terje Pedersen / NTB
 
 

 

Akers fornybarselskap nærmer seg 1.000 ansatte

Publisert: 14. juli 2021 kl 08.20
Oppdatert: 14. juli 2021 kl 08.20

Selskapet har ikke lagt skjul på at de har store ambisjoner innen fornybar energi og lavkarbonløsninger fremover, noe som vil kreve store investeringer, skriver E24.

– Det har vært de mest inspirerende, utfordrende og hektiske 363 dagene jeg noen gang har opplevd. Vi har vokst fra noen få ansatte til 988 personer, og har inngått viktige partnerskap internasjonalt med selskaper som bp, Microsoft, Ocean Winds, Statkraft og Yara, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons i innledningen til selskapets kvartalsrapport som ble sluppet onsdag.

Selskapet måtte ut med 439 millioner for å dekke løpende drift, investerte 5,3 milliarder og fikk inn 11,1 milliarder i ny finansiering i første halvår, viser kontantregnskapet.

Nettoverdiene i Aker Horizons endte på 15,6 milliarder kroner ved utgangen av juni, en nedgang på 300 millioner kroner gjennom andre kvartal, ifølge E24.

Det er snart ett år siden Aker-konsernet annonserte sin nye satsing på fornybar energi gjennom Aker Horizons.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no