Arbeidsliv

Resultatene fra undersøkelsen viser videre at hver tredje tenåring, 34 prosent, uttrykker at balansen mellom jobb og fritid er den viktigste i valget av en fremtidig arbeidsplass.

Arbeidsgiverens rykte og bedriftskultur er ikke viktig når yngre skal velge arbeidsgiver

Hver tredje tenåring vekter balanse mellom arbeid og fritid høyest når det gjelder fremtidig ansettelse, viser en ny nordisk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Sosiale medierplattformen Yubo har gjennomført en undersøkelse for å finne ut hva som er viktig når nordiske nordiske tenåringer mellom 13 til 18 åringer skal velge arbeidsgiver.

Den viser at balansen mellom arbeid og fritid er den viktigste faktoren. Arbeidsgiverens rykte, bedriftskultur og samfunnsansvar er ikke en prioritet for Generasjon Z.

God lønn og muligheten til å kunne utvikle seg er også viktig. Om fem år ser de for seg å enten studere og ha en godt betalt jobb, eller å jobbe fulltid, og samtidig ha tid til sine personlige interesser.

Reise og oppdage verden

Av de totalt 5637 tenåringene som deltok i de nordiske landene, oppga en av fem, 21 prosent, i alderen 13 til 18 år, at det viktigste for dem i fremtiden er å kunne reise og oppdage verden.

16 prosent sier at det å finne ekte kjærlighet er det viktigste, og 15 prosent sier at det å møte venner og nye mennesker er viktigst.

Kun 1 prosent av tenåringene som deltok i undersøkelsen sier at det er viktigst å engasjere seg i samfunnsspørsmål.

God lønn

Resultatene fra undersøkelsen viser videre at hver tredje tenåring, 34 prosent, uttrykker at balansen mellom jobb og fritid er den viktigste i valget av en fremtidig arbeidsplass.

28 prosent av tenåringene sier at en god lønn er viktigst, og 17 prosent sier at det viktigste er muligheten til å utvikle seg og vokse.

Fleksibelt arbeid, for eksempel mulighet til å jobbe hjemmefra, anses bare som viktig for 6 prosent av ungdommene. Selskapets forpliktelse og arbeid med hensyn til samfunnsansvar, bedriftskultur og rykte er nesten uviktig.

17 prosent av tenåringene i undersøkelsen uttrykker at de vil fortsette å studere om fem år.

15 prosent tror at de vil tjene masse penger, og like mange oppgir at de vil jobbe fulltid, men også ha tid til å utforske interessene sine ved siden av. Bare 1 % av tenåringene sier at de vil jobbe for veldedighet.

Powered by Labrador CMS