Daglig fjerner bioingeniører snørrpinner på flere tusen koronatester som analysere videre i flere storvolums-analysemaskiner. Skal kapasiteten økes må flere ledd oppskaleres. 

Foto
Heiko Junge / NTB
 
 

 

Tillitsvalgt

Høyt arbeidspress på testlaboratoriene i Oslo

Publisert: 31. mars 2021 kl 08.40
Oppdatert: 31. mars 2021 kl 08.40

På Ullevål analyserer bioingeniørene tusenvis av koronaprøver om dagen. Makskapasiteten ligger på opptil 10.000 tester daglig, men på det meste har laboratoriet mottatt opptil 16.000 om dagen, skriver VG.

– Vi merker et veldig stort arbeidspress når det begynner å nærme seg makskapistet. Når vi analyserer opp mot 10.000 er det mange som jobber hardt og mer overtid, sier NITO-Tillitsvalgt Ole Andreas Gresholt i Klinikk for laboratoriemedisin ved OUS til avisa.

Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) har uttalt at hovedstaden ønsker å screene alle elever i osloskolen i tillegg til flere yrkesgrupper en gang i uken. Det vil si 170.000 tester på toppen av de cirka 60.000 prøvene som allerede tas i uka i hovedstaden.

Gresholt påpeker at det vil kreve en planlegging og oppskalering som vil ta tid. Men at alle oppdrag kan løses, gitt at det er tilgang på de rette resussene.

– Pandemilaboratoriet på Ullevål eksisterte ikke før coronapandemien. Vi har ikke nye arealer og vi har bygget opp en helt ny kapasitet, sier han.

Saken fortsetter under annonsen