Arbeidsliv

Oljefondets leder Nicolai Tangen ønsker at selskaper som fondet investerer i skal ha god kjønnsbalanse.

Hvert kjønn må være representert med minst 30 prosent i styrer

Hvis ikke styrene oppnår dette, oppfordrer Oljefondet bedriften til å sette mål om kjønnsmangfold og rapportere om sin fremgang mot dette målet.

Publisert Sist oppdatert

I et notat publisert mandag skjerper Oljefondet kravene til selskaper som de eier aksjer i.

Selskaper som Oljefondet investerer i, bør Ifølge posisjonsnotatet et mangfold av kompetanse og bakgrunn. Styret bør også sikre at beslutningsprosessen bygger på et bredt sett av perspektiver og innfallsvinkler.

– Styrer som reflekterer samfunnet vil oppnå større legitimitet blant flere interessenter. Kjønnsbalanse i styret kan også bidra til å forbedre kjønnsbalansen i selskapet. En vedvarende underrepresentasjon av kvinner kan undergrave tilliten til selskapet, skriver Norges Bank Investment Management i notatet.

Kjønnsbalanse

I notatet skriver Oljefondet videre at bør ha en egnet kjønnsbalanse. Styrer der hvert kjønn ikke er representert med minst 30 prosent, bør vurdere å sette mål om kjønnsmangfold og rapportere om sin fremgang mot dette målet.

Oljefondet mener også at selskaper de vil investere i bør ha en formell nominasjonsprosess for å identifisere mulige kandidater som kan bidra til mangfold. Prosessen bør inkludere et grundig kandidatsøk som omfatter et bredt sett av personer med forskjellig bakgrunn.

– Styret bør gjennomføre en strukturert prosess for å identifisere de beste kandidatene som oppfyller kravene til selskapet. En mangelfull nominasjonsprosess kan indikere at styret ikke har gjennomført en god nok prosess eller at søkeprosessen kun strekker seg til en begrenset gruppe kandidater, går det frem i notatet.

Powered by Labrador CMS