Arbeidsliv

FLERE PERMITTERTE: Det er nå registrert til sammen 74.400 permitterte arbeidssøkere, noe som tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken. Antallet permitterte har økt med 400 personer i løpet av den siste uken.

Litt færre helt ledige, men flere permitterte

Nav har nå registrert 205.800 helt ledige, delvis ledige, og arbeidssøkere på tiltak. Det har blitt litt færre helt ledige, men flere permitterte siste uke.

Publisert Sist oppdatert

– Antallet arbeidssøkere er tilnærmet uendret den siste uken. Vi ser noen geografiske variasjoner, men i alt er utviklingen stabil. Gårsdagens omfattende nedstenging i Viken vil vi først se eventuelle effekter av i neste uke, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Tallet på arbeidssøkere totalt utgjør 7,3 prosent av arbeidsstyrken.

Små endringer

114.400 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Det er 500 færre enn forrige uke og utgjør 4,0 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 131.400 personer, eller 200 færre enn forrige uke. Bruttoledigheten utgjør nå 4,6 prosent av arbeidsstyrken.

I tillegg er 74.400 personer registrert som delvis arbeidsledige. Det er 300 flere enn i forrige uke.

– Antallet arbeidssøkere går ned eller holder seg stabilt i de fleste yrkesgrupper med unntak av butikk- og salgsarbeid der både antallet helt ledige og delvis ledige øker, sier Holte.

Litt flere permitterte

35.600 av de helt ledige er permitterte, og det samme gjelder for 38.800 av de delvis ledige. Antallet permitterte har dermed økt med 400 personer i løpet av den siste uken.

Det er nå registrert til sammen 74.400 permitterte arbeidssøkere, som tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

– Som i forrige uke ser vi en økning i antallet permitterte, og særlig delvis permitterte, innen butikk- og salgsarbeid. Det henger sammen med at mange butikker må stenge ned i områdene som innfører strengere smitteverntiltak, sier Holte.

Færre nye arbeidssøkere

Den siste uken har 5.800 personer registrert seg som arbeidssøkere hos Nav. Det er 200 færre enn uken før. 51 prosent av de nye arbeidssøkerne den siste uken oppgir permittering som årsak til at de registrerer seg som arbeidssøkere.

Færre nye dagpengesøknader

I løpet av uke 10 mottok Nav 6.300 nye søknader om dagpenger. Det er 1.000 færre enn uken før.

60 prosent av søknadene gjelder dagpenger ved permittering.

Det kom flest nye dagpengesøknader fra personer som jobbet innen varehandel, overnattings- og serveringsvirksomhet og forretningsmessig tjenesteyting.

35.600 av de helt ledige er permitterte, og det samme gjelder for 38.800 av de delvis ledige. Antallet permitterte har dermed økt med 400 personer i løpet av den siste uken.

Powered by Labrador CMS