Arbeidsliv

VET IKKE: Én av tre kvinner vet ikke hva de vil få i pensjon, viser en undersøkelse blant lesere av nettsidene til Senter for seniorpolitikk.

Mange kvinner vet ikke hva de får i pensjon

Mange vet ikke hva de vil få i pensjon, og kvinner har mindre oversikt over dette enn menn, viser en undersøkelse fra Senter for seniorpolitikk.

Publisert Sist oppdatert

De som følger med på nettsidene til Senter for seniorpolitikk (SSP), må antas å være over gjennomsnittet opptatt av spørsmål som gjelder eldre. Likevel er det svært mange blant dem som mangler oversikt over egne pensjonsforhold, viser en undersøkelse SSP har gjort blant leserne av senterets nettsider, www.seniorpolitikk.no.

De fleste som har besvart undersøkelsen, er over 50 år. Likevel svarer om lag én av tre at de ikke vet hva de vil få i pensjon.

Langt flere kvinner enn menn mangler oversikt over egen pensjon, viser undersøkelsen.

Én av tre kvinner (34 prosent) vet ikke hva de får i pensjon, mens det bare gjelder knapt én av fem menn (18 prosent).

Vil undersøke mer

Funnene i undersøkelse gir grunn til å undersøke nærmere hvilken kunnskap befolkningen generelt har om egen pensjon, mener Senter for seniorpolitikk.

– Vi tenker at våre lesere, som er mange ledere, HR-folk og folk som er opptatt av verdien av å arbeide, har over gjennomsnittlig innsikt i hvordan man finner frem til sin egen pensjon. Så når hele tre av ti av våre lesere sier at de ikke vet, tenker vi at dette vil vi undersøke mer, sier seniorrådgiver Linda Hauge ved Senter for seniorpolitikk.

– Vi har derfor nå stilt det samme spørsmålet til et representativt utvalg personer over 50 år i befolkningen, i samarbeid med Ipsos, forteller hun i en omtale av undersøkelsen på SSPs nettsider

Flest seniorer har svart

Senter for seniorpolitikks undersøkelse ble gjennomført i perioden 18. mars til 6. april 2021 blant lesere av www.seniorpolitikk.no.

Knappe 1.100 lesere har besvart undersøkelsen. Av disse er 55 prosent kvinner og 45 prosent menn. De fleste er i alderen 50-69 år.

Powered by Labrador CMS