Arbeidsliv

58 prosent av alle nye sykmeldte personer i forrige uke hadde koronarelaterte diagnoser.

1 av 6 av alle sykmeldte forrige uke var koronarelatert

Foreløpige tall fra Nav viser at det ble 58.200 nye personer med legemeldt sykefravær i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Det er 2500 flere enn uken før. 33.900 personer ble sykmeldt med koronarelaterte diagnoser, en økning på 4 900 fra uken før.

Et klart flertall (58 prosent) av alle nye sykmeldte personer i forrige uke hadde koronarelaterte diagnoser.

– Antallet nye sykmeldte steg i forrige uke, etter stabile tall de tre foregående ukene. Nesten seks av ti nye sykmeldte hadde koronarelaterte diagnoser.

– Dette er høye tall, særlig ettersom store deler av landet hadde vinterferie sist uke, sier statistikksjef i Nav, Ulf Andersen i en pressemelding.

Selv om tallene ikke er sesongjustert og ikke viser varigheten på sykefraværet eller egenmeldt sykefravær, gir de et tydelig bilde av årsaken til det høye sykefraværet. Antall nye personer som ble sykmeldt i forrige uke er 32 800 flere enn i samme uke i fjor.

Flest syke innen helse og omsorg

Flest nye sykmeldte personer i forrige uke er blant personer sysselsatt innen helse- og sosialtjenester, med 16.100 personer, hvorav 9300 var koronarelaterte diagnoser.

I varehandel var det 8400 nye sykmeldte personer i forrige uke. Sist uke var det også mange nye sykmeldte innen bygg og anlegg (4800) og industri (4400).

Det var flere nye tilfeller av sykmeldte personer blant kvinner (33.400) enn menn (24.900).

Powered by Labrador CMS