Arbeidsliv

Britannia Hotel i Trondheim er blant flere hoteller i Trøndelag, Vestland og Troms og Finnmark som kan bli rammet av en eventuell streik.

Brudd mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv

Riksmekleren har kalt inn Fellesforbundet og NHO Reiseliv til tvungen mekling etter at Fellesforbundet tirsdag brøt den frivillige meklingen om Riksavtalen.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for den tvungne meklingen går ut ved midnatt natt til søndag 24. april.

Fellesforbundet har varslet at om lag 1.250 arbeidstakere i hotell, restaurant og catering kan bli tatt ut i streik fra søndag 24. april dersom partene ikke kommer til enighet. Varselet om plassfratredelse omfatter 83 bedrifter som er tilsluttet NHO og 7 bedrifter som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Det er i hovedsak bedrifter i Trøndelag og Vestland som blir omfattet av en eventuell streik, i tillegg til noen bedrifter i Troms og Finnmark. Blant annet er det varslet plassfratredelse for 104 ansatte ved femstjernershotellet Britannia Hotel i Trondheim.

Det kan også bli streik ved en rekke andre hoteller, samt flere pizzarestauranter, dersom meklingen ikke fører fram.

Riksavtalen omfatter omtrent 7.000 av Fellesforbundets medlemmer.

Fellesforbundet skriver i en pressemelding at de gikk til forhandlingene med ønske om å heve lønnen i bransjen, slik at hotell- og restaurantnæringen skal bli mer levedyktig og attraktiv i konkurranse med andre næringer.

Powered by Labrador CMS