Equinor tar grep i forbindelse med det russiske angrepet på Ukraina. 

Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB
 
 

Equinor slutter å handle med olje fra Russland

Publisert: 15. mars 2022 kl 08.24
Oppdatert: 15. mars 2022 kl 08.24

Det betyr at Equinor ikke vil inngå nye avtaler om handel med eller transport av russisk olje og oljeprodukter, opplyser selskapet mandag kveld.

Equinor har tidligere kunngjort at de har startet prosessen med å trekke seg ut av Russland.

Selskapet skriver at det har visse kontraktsmessige forpliktelser som kommer fra avtaler inngått før invasjonen. Dette inkluderer avtaler signert i januar i år, som medfører mottak av fire oljelaster i mars. En av disse er en råstofflast som blir levert til Mongstad-raffineriet i april.

Å ta imot lastene er i henhold til gjeldende sanksjoner, understreker selskapet.

– Equinor fortsetter arbeidet med å trekke seg ut fra Russland på en ansvarlig måte som er i tråd med alle gjeldende lover, inkludert sanksjoner, heter det i meldingen.

Fra før har Norsk Hydro kunngjort at selskapet ikke lenger vil inngå nye kontrakter med russiske selskaper inntil videre, og Yara International har stanset alt innkjøp fra leverandører knyttet til russiske sanksjonerte enheter og personer. Samtidig har Orkla besluttet å avvikle virksomheten sin i Russland, mens Amedia har ambisjoner om å trekke seg ut som eiere av russisk trykkerivirksomhet snarest.

Saken fortsetter under annonsen