Flygeledere ansatt ved Avinors flyplasser mener at dagens praktisering av EUs nye pauseregler bli feil tolket og anker tapet mot arbeidsgiveren til lagmannsretten. På bildet er flytårnet på Oslo lufthavn Gardermoen. 

Håkon Mosvold Larsen / NTB
 
 

 

Flygeledere har anket dom om pauser etter tap i tingretten

Publisert: 19. april 2022 kl 08.20
Oppdatert: 19. april 2022 kl 08.20

Flygelederne tapte tidligere i år søksmålet de hadde anlagt mot arbeidsgiveren Avinor etter anklager om at dagens vaktplaner bryter med EUs krav om pauser og sikkerhet. Flygelederne mener pauseordningen går på sikkerheten løs, men tingretten delte ikke denne oppfatningen, skrev Nettavisen om dommen i slutten av februar.

Ifølge en EU-forordning som ble implementert i norsk lov for et drøyt år siden, må flygelederne gis pauser i løpet av vakten der de ikke må utføre arbeidsoppgaver. Det er for å sikre hvile og restitusjon.

Fagforeningen med 600 ansatte ved 20 kontrolltårn over hele landet, har nå anket dommen videre, skriver Dagens Næringsliv. Flygelederne mener Efta-domstolen bør se på de nye reglene og gi noen råd om hvordan norske domstoler skal forholde seg til dem.

– Vi anker med bakgrunn i at vi finner dommen unyansert og feil. I og med at dette er EU-lovgivning, er det naturlig at Efta-domstolen får saken til gjennomgang for å komme med en rådgivende uttalelse knyttet til hvordan rammeverket skal tolkes, sier leder Robert Gjønnes i Norsk flygerforening.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no