Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) må tåle kritikk fra næringslivet for håndteringen av skattepolitikken.

Foto

Terje Bendiksby / NTB

Måling: Norsk næringsliv misfornøyd med regjeringens politikk

Publisert: 21. november 2022 kl 09.35
Oppdatert: 21. november 2022 kl 09.35

­De fire organisasjonene har spurt sine medlemsbedrifter hvordan regjeringens politikk påvirker dem, og hva de synes om politikken.

83 prosent av bedriftene mener regjeringen fører en politikk som i svært liten eller liten grad tar hensyn til deres behov. 78 prosent er svært eller ganske misfornøyde med skatte- og avgiftspolitikken til regjeringen, mens 3 prosent er fornøyde.

31 prosent av norske bedriftseiere sier de vurderer å bygge ned virksomhet og aktivitet i Norge som følge av regjeringens politikk. Sju av ti at forventer redusert driftsresultat, og fem av ti venter reduksjon i antall årsverk som følge av forslaget til statsbudsjett som regjeringen la fram i oktober.

Lederne Harald Solberg i Norges Rederiforbund, Idar Kreutzer i Finans Norge, Mille Haslund Mellbye i Virke, og Ole Erik Almlid i NHO er kritiske til måten regjeringen har håndtert skatteøkningene på. vanligvis pleier store endringer, særlig angående skattepolitikken, å være bredt forankret i næringslivet og et resultat av god dialog, skriver de fire.

– Vi reagerer derfor særlig på at de massive skatteøkningene i forslaget til statsbudsjett kommer brått på og uten utredning. Berørte parter er ikke blitt spurt før nytt regelverk er lagt fram, og det er uklart om endringene er midlertidige eller permanente.

2.361 medlemsbedrifter i Virke, Finans Norge, Norges Rederiforbund og NHO har deltatt i en undersøkelse som er gjennomført av Opinion i perioden 1.–7. november.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no