Arbeidsliv

Daglig leder og eier av Gamle Raadhus Restaurant og medeier i Vaaghals og Code Restaurant, Jørn Lie.

– Mister flinke fagfolk

Daglig leder og eier av Gamle Raadhus Restaurant og medeier i Vaaghals og Code Restaurant, Jørn Lie, fortviler over mangel på flinke fagfolk i bransjen. – Det er helt håpløst å drive restaurantvirksomhet i dette arbeidsklimaet, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du prøver å bestille bord på restauranter i Oslo på en mandag, vil du rask merke deg at dette er enklere sagt enn gjort. Nesten ingen av restaurantene i hovedstaden har åpent syv dager i uken lenger.

Årsaken er at restauranter da kan holde seg innenfor femdagersuker, altså tirsdag til lørdag. Det er det mange restauranteiere som må ty til for å få bemanningen til å gå opp.

– Vi har lenge kjent på en nedgang i rekrutteringen til bransjen. Dette har vi etter hvert prøvd å gjøre noe med, men her er det en lang vei å gå, sier restauranteier Jørn Lie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS