Per Olaf Lundteigen (Sp), Eli Tuva Moflag (Ap), Torgeir Knag Fylkesnes (SV) presenterte forsterkede økonomiske koronatiltak i Stortinget onsdag. 

Foto
Javad Parsa / NTB
 
 

Regjeringen og SV plusser på 830 millioner til støtteordninger

Publisert: 19. januar 2022 kl 12.35
Oppdatert: 19. januar 2022 kl 12.35

Ordningene forlenges også ut mars.

I alt er ordningen forbedret med en antatt kostnadsramme på 3,1 milliarder kroner, opp fra regjeringens forslag på drøyt 2,2 milliarder kroner, opplyser Senterpartiets Per Olaf Lundteigen på en pressekonferanse på Stortinget onsdag.

Ti ulike støtteordninger er omfattet av pakken.

– For selvstendig næringsdrivende utvides ordningene til å gjelde ut mars. I tillegg er dekningsgraden økt fra 60 til 70 prosent, sier Lundteigen.

SV er godt fornøyd med å ha fått gjennomslag for flere av sine krav. Nå vil grupper som kunstnere og taxisjåfører bli kompensert høyere, slår SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fast.

– Vi er godt fornøyd med å få på plass dette. Folk som har blitt kastet ut av ordningene, kan nå søke seg tilbake, sier han.

I tillegg er det tatt grep for å hindre at folk som har vært permittert flere ganger, vil få redusert dagpengegrunnlag og dermed få mindre i støtte ved nye permitteringer.

Annonse

– Det har vært en teknisk diskusjon. Men vi har kommet til en god løsning, sier Fylkesnes.

– Dette gjelder jo gjerne en gruppe som virkelig har fått merke kjøret, og som i tillegg faller mellom stolene, sier han.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no