Arbeidsliv

Kåring: Sintef til topps som årets mest attraktive arbeidsgiver for unge

Kun en gang før har unge arbeidstakere pekt på en norsk arbeidsgiver som mest attraktiv.

Publisert Sist oppdatert

I år tar Sintef en overlegen førsteplass i kåringen av landets mest attraktive arbeidsgivere for unge talenter.

Det viser årets Young Professional Attraction Index (YPAI) fra rekrutteringsselskapet Academic Work, som kartlegger unge i arbeidslivet og rangerer årets mest attraktive arbeidsgivere blant studenter, nyutdannede og arbeidstagere som er inntil fem år inn i karrieren.

– Trenden med mange norske selskaper i toppen av lista fortsetter i år og for første gang går Sintef går av med seieren. Dette er i tråd med det vi ser at unge er opptatt av nå, med det grønne skiftet, teknologiutvikling og trygghet og stabilitet, sier Mats Furulund, administrerende direktør i Academic Work i en pressemelding.

Her flest vil jobbe

YPAI-indeksen er bygget opp av tre faktorer; selskapets rykte, selskapets opplevde suksess og hvorvidt kandidatene ønsker å jobbe i selskapet.

Sintef har klart best rykte, gjør det godt på suksessfaktoren og er overlegent best av alle selskapene når det gjelder hvorvidt unge talenter ønsker å jobbe der.

– Vi i Sintef rekrutterer høyt utdannede folk fra hele verden, vi har 75 til 80 nasjonaliteter, og en majoritet har doktorgrad. Faglig utvikling er veldig viktig for kandidatene våre og det å ha en jobb med mening, der man kan utgjøre en forskjell og være med på å påvirke, uttaler Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i Sintef, i pressemeldingen.

– Vi har jobbet med bærekraft i mange år og har vår egen bærekraftrapport der vi rapporterer på FNs bærekraftmål. Mange unge kandidater er også opptatt av at Sintef er en stiftelse, der overskudd går tilbake til forskningen og de ansatte.

Norges mest attraktive arbeidsgivere for unge arbeidstakere:

1. Sintef

2. Vipps

3. Google

4. NRK

5. DNV

6. Equinor

7. Norsk Hydro

8. Kongsberg Gruppen

9. Microsoft

10. Sopra Steria

11. Aker Solutions

12. Finn.no

13. Kpmg

14. Accenture

15. ABB

16. Bouvet

17. EY

18. Statkraft

19. Schibsted

20. PWC

Unge talenter vil jobbe i norske selskaper

Etter pandemien har stadig flere norske selskaper klatret høyere opp på lista i denne kåringen.

I årets YPAI er 7 av de 10 beste selskapene norske. Vipps kommer på andreplass etter Sintef. Inne blant de ti er også NRK, DNV, Equinor, Norsk Hydro og Kongsberg-gruppen.

Mats Furulund i Academic Work uttaler at de ser at mange unge søker det nære og trygge, og da kommer norske arbeidsgivere godt ut av det sammenlignet med de større internasjonale.

Vinner av årets IT-indeks, rangeringen for unge med IT-bakgrunn, er Microsoft. Kongsberg-gruppen topper årets teknologi-indeks, mens Google vinner økonomi-indeksen.

Undersøkelsen er i 2022 blitt besvart av rundt tusen personer i Norge, som enten er under utdanning, nyutdannet eller er inntil fem år inn i karrieren. Undersøkelsen måler blant annet hvor attraktive selskapene er for arbeidstagere og hvilke egenskaper som er viktigst i valg av arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS