Arbeidsliv

DNB troner på topp blant økonomistudentene, noe de også har gjort de siste årene og har i et historisk perspektiv gjort det bra i flere kategorier.

Disse arbeidsgiverne vil norske studenter helst jobbe for

­Hele 10.946 studenter fra over 100 ulike studieretninger har gitt sin vurdering av Norges mest attraktive arbeidsgivere i Universum’s årlige kåring.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år gjennomfører Universum en landsomfattende kandidatundersøkelse ved 24 ulike universiteter og høgskoler i Norge.

I år er det mange som har svart, og hele 10.946 studenter fra over 100 ulike studieretninger har gitt sin vurdering av Norges mest attraktive arbeidsgivere.

Studentene rangerer sine drømmearbeidsgivere, svarer på hvordan de oppfatter disse samt angir hva som er viktig for de i valg av fremtidige arbeidsgivere.

Vil til bankbransjen

DNB troner på topp blant økonomistudentene, noe de også har gjort de siste årene og har i et historisk perspektiv gjort det bra i flere kategorier.

På andre- og tredjeplass finner man Equinor og PwC. PwC har tatt over tredjeplassen fra Norges Bank og har de siste tre årene hatt en jevn stigning, sammen med de andre revisjonsselskapene Deloitte, KPMG, EY og BDO som også har økt i attraktivitet i år.

Retail og dagligvare har en tydelig nedgang, mens FMCG som falt både før og under pandemien, har nå stabilisert seg.

Equinor opprettholder førsteplassen blant ingeniørstudentene. På de neste plassene finner man Aker Solutions og Kongsberg Gruppen. Norconsult kommer på en sterk fjerdeplass, rett foran Multiconsult.

Dette viser at «bygg» holder stand i attraktivitet, og har gjort det siden oljekrisen. Ellers har en rekke energiselskaper som tidligere år gikk under bransjen «olje» begynt å øke i attraktivitet igjen, samt underleverandørene i denne bransjen.

IT gigantene

Blant IT-studentene er det Google som igjen vurderes som den mest attraktive arbeidsgiveren, og får svimlende 40 prosent av alle stemmene. Microsoft følger på plassen bak, med Equinor på en tredjeplass.

Kongsberg Gruppen gjør et byks på 8 plasser, og havner dermed på en solid fjerdeplass. Topp-10 listen domineres fortsatt av norske virksomheter, der 7 av 10 er norske. Andre bransjer som er på fremmarsj er revisjonsbransjen, mens retail og dagligvare faller i attraktivitet også her.

Ser man på de virksomhetene som klatrer mest på tvers av listene, er det tydelig at energiselskapene og leverandørene til bransjen gjør comeback, samt at revisjonsselskapene som startet oppgangen under pandemien har fortsatt å stige i popularitet også etter pandemien.

For øvrig finner man også mange norske navn som Skatteetaten, Statens vegvesen, Olje- og energidepartementet, OBOS, Kongsberg Gruppen, Sparebank1, Gjensidige, for å nevne noen.

Powered by Labrador CMS