Arbeidsliv

Illustrasjonsfoto.

Faste dager for hjemmekontor fungerer ikke i alle situasjoner

Publisert Sist oppdatert

­Lest om ledelse. Nils Brede Moe, sjefforsker innen smidig organisering, teamarbeid og innovasjon ved Sintef, skriver hos E24 at det finnes en smartere måte å organisere arbeidsdagen på enn å ha faste hjemmekontordager.

Han mener at den planbaserte organiseringen bør kombineres med en hendelsesbasert tilnærming. Det vil si at team organiserer tilstedeværelsen på kontoret etter hendelser – både planlagte og uventede – som inntreffer, og ikke bare etter kalenderen.

Han begrunner det med et noen hendelser krever koordinering mellom ulike roller og håndteres best når folk er sammen.

Eksempler på slike hendelser kan være datasystemer som stopper opp, igangsetting av et prosjekt, et tilbud som skal leveres eller at en person slutter eller begynner i et team. «Jeg anbefaler å oppmuntre alle til å være fysisk sammen når, eller umiddelbart etter at, bestemte hendelser inntreffer», skriver Brede Moe.

Han viser til at oppgaver som ikke er knyttet til en bestemt hendelse eller krever koordinering kan planlegges i kalenderen og utføres hjemme, men anbefaler organisasjoenr å ha en tett dialog rundt hvilke hendelser som krever tilstedeværelse på kontoret.

Powered by Labrador CMS