Helsepolitikk er først og fremst personellpolitikk. Personellets antall og sammensetting avgjør både omfang, kvalitet og kostnader, skriver Jan Grund og Kristian Fanghol.
For å klare å håndtere utfordringene vi står overfor, er det ekstremt viktig at vi kan videreutvikle det tillitsfulle samspillet som er etablert mellom politikk og forvaltning, skriver Jan Grund.
Et interessant spørsmål i dag er hvordan den tillitsreformen, som skal være regjeringens metode for å få det beste ut av offentlig ressursbruk, vil bli gjennomført på helsetjenesteområdet, skriver Jan Grund.
Et sentralt politisk-økonomisk spørsmål, er hvordan det skal balanseres mellom offentlig og privat sektor. Her er det økende uenighet både blant politiske partier og folk, skriver Jan Grund.
Ulike fag er opptatt av forskjellige sider av det sammensatte begrepet tillit. For oss økonomer er det sentrale at tillit er en investering i en fremtidig handling med usikkert utfall, skriver Jan Grund.
Alle er for tillit, men det er vanskeligere å gi honnørordet relevant innhold på ulike nivåer og i ulike sammenhenger innenfor den nordiske samfunnsmodellen, skriver Jan Grund.
Velgerne har nå sagt sitt og landet er i ferd med å få en ny regjering. Hva nå? Arbeiderpartiet har varslet en tillitsreform i offentlig sektor. Det vil kreve både mot og lederskap, skriver Jan Grund.