Deichman Bjørvika er hovedbibliotek for Deichman, folkebiblioteket i Oslo kommune. Det ligger i Bjørvika.
Berit Roald / NTB

Deichman-ansatte skeptiske til høyt inntjeningskrav

Publisert: 27. november 2021 kl 07.12
Oppdatert: 27. november 2021 kl 09.30

 

Oslo kommune krever at Deichmanske bibliotek i Bjørvika skal tjene inn over 12 millioner på kommersiell virksomhet. Tillitsvalgte og ansatte mener det er galt

De ansatte reagerer på at biblioteket skal drive kommersiell virksomhet på noe som i utgangspunktet skal være nonprofit, skriver Dagsavisen.

I tillegg peker de på at utleievirksomheten gjør at deler av bibliotekets arealer til stadighet må stenges for publikum.

Byggingen av biblioteket sprakk med hele 340 millioner kroner, og for å tjene inn noe av gigantsprekken har Oslos politikere pålagt Deichman et inntjeningskrav på over 12 millioner kroner i året.

Byråd for idrett, kultur og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), er uenig i at inntjeningskravet er negativt for biblioteket. Han mener at den kommersielle delen er med på å styrke tilbudet til biblioteket.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no
Bilde: yWXn7hgTQdA
Budsjettet for byggingen av det nye hovedbiblioteket i Oslo sprakk med 340 millioner kroner. Det fører til at biblioteket er pålagt å tjene inn over 12 millioner kroner årlig på utleie. De ansatte mener det går ut over bibliotekvirksomheten. Foto: Terje Pedersen / NTB

 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no