«The Fourth Awakens» – ny singel fra Espen Berg Trio

Publisert: 2. april 2022 kl 08.00
Oppdatert: 4. april 2022 kl 08.43

Espen Berg Trio slipper sitt fjerde album på Odin Records i mai 2022. Fjære består av sju nye komposisjoner signert Berg og er spilt inn i en tid der det har vært vanskelig å samles.

Som en motvekt til dette, og som et symbol på samhold og vennskap har trioen for første gang tatt med seg gjesteartister i studio: Mathias Eick (trompet), Hanna Paulsberg (sax) og Silje Nergaard (vokal). Albumet er på mange måter en naturlig evolusjon av trioens allerede etablerte kvaliteter, men byr på flere overraskelser underveis. Michael Scott Hartung i Propeller Music Division har også løftet musikken ytterligere med en gjennomarbeidet og detaljert produksjon. 

Like før pandemien gjorde Espen Berg Trio et solid inntrykk på en samlet jazzbransje på jazzahead! i Bremen. Deres tredje album, Free to Play, ble listet i Downbeat som en av de beste utgivelsene i 2019, og fikk også solide anmeldelser i BBC (4/5), UK Vibe (5/5) og Jazz Journal (4/5). I 2022 planlegger trioen releasekonserter i Norge, Danmark, Nederland, Tyskland, England, Hellas og Ukraina.

Espen Berg er en internasjonalt anerkjent pianist og komponist. I 2016 ble han tildelt JazZtipendiatet på Moldejazz. Han har skrevet bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester, og er også kjent for sitt samarbeid med Silje Nergaard, Hildegunn Øiseth og Seamus Blake. Han skriver låter med en usedvanlig sterk identitet, som igjen blir gjenstand for en dyp tolkning av Bárður og Simon. Sammen skaper trioen et høyst engasjerende samspill, med smil, temperament, og et vanvittig teknisk overskudd. 

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no