Andy Irvine og Lillebjørn Nilsen.
Kjell Bitustøyl

Lillebjørn Nilsen og Andy Irvines album Live in Telemark er ute 18. juni

Publisert: 12. juni 2021 kl 09.00
Oppdatert: 14. juni 2021 kl 08.50

Hvis det ikke hadde vært for invitasjonen fra Telemarkfestivalen, hadde det kanskje gått 17 år til.

 Vi møttes i sommer da jeg var på besøk i Dublin. Men, vi hadde så mye å snakke om at det rett og slett ikke var tid til å øve. I dag var altså første gang vi virkelig satte oss ned og gikk gjennom materialet vårt.» - sa Lillebjørn Nilsen i forbindelse med konserten i 1994.

Albumet er fylt av et fantastisk utvalg låter, både seriøse og humoristiske, men felles er det at alle er preget av to artister i toppform. Norsk og irsk folkemusikk går hånd i hånd på en beundringsverdig måte.

 Vi var på samme bølgelengde fra det øyeblikket vi møttes, sa Andy Irvine. Og den lørdagen ga dette publikum en uforglemmelig opplevelse.

De to gitar-trubadurene utfyller hverandre perfekt, musikalsk så vel som tematisk. Når Lillebjørn Nilsen synger om den norske emigranten som ble Jenta fra Chicago, kontrer Andy Irvine med den irske emigranten i Indiana.

En stor takk må rettes til Kjell Bitustøyl som var folkemusikkarkivar på denne tiden og tok initiativet til å ta opp konserten i 1994, og Folkemusikkarkivet i Telemark ved Kari Lønnestad som har levert opptaket fra konserten.

Saken fortsetter under annonsen

Lillebjørn Nilsen er en norsk sanger, låtskriver og folkemusiker som få i Norge ikke kjenner til. Totalt har han fem Spellemannspriser både som soloartist og som en del av større grupper. Han blir ofte omtalt som Norges ”Folkekonge”.

Andy Irvine er kjent som en av de største irske visesangerne og blir referert til som ”en tradisjon selv”, med en stemme som blir sett på som en av de virkelige store og som representerer «Irlands sjel». Gjennom sin 50 år lange karriere som omreisende trubadur, har han også vært roret i en rekke legendariske band som Sweeney’s Men, Planxty og Patrick Street.

Finn ledige stillinger på lederjobb.no