Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog.
Music Norway

Fem millioner til Music Norway

Publisert: 25. september 2021 kl 08.00
Oppdatert: 25. september 2021 kl 08.00

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja varslet nylig i VG at regjeringen bevilger fem millioner kroner til Music Norway for å stimulere til markedsføring av norsk musikk internasjonalt. 

Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, sier i en pressemelding at det er flott at regjeringen endelig tar tak og stimulerer til aktivitet for norske musikkeksportører. 

– Vi har vært tydelige i vår kommunikasjon til departementet, som vi har orientert jevnlig helt siden mars 2020, på at eksportørene er hardt rammet. Nå blir vi hørt. Reservene er slunkne, og vi er derfor veldig glade for at vi nå kan styrke denne målgruppen med fem millioner kroner, sier hun.

Synnes Finnskog påpeker at eksportørene har tapt store beløp, som følge av krisen.

– Vårt anslag, basert på endringer i aktivitet i egne ordninger, er at norske artister har tapt over 124 millioner kroner i honorarinntekter fra konsertvirksomhet i utlandet. Dette er midler som skulle blitt reinvestert i nye turneer. Samtidig får innspillinger gjort i forkant av de planlagte turneene, heller ikke kommersialisert den investeringen når det ikke kommer inntekter fra livemarkedet. Eksportørene tar akkurat nå store risikoer, og vi håper at dette tilskuddet kan gi oss fart inn i gjenåpningsfasen og ut i verden, avslutter Finnskog.

Annonse

Finn ledige stillinger på lederjobb.no