Gåte er ute med det nye albumet «Nord»
Sebastian Ludvigsen

Gåte med nytt album: «Nord»

Publisert: 4. desember 2021 kl 08.00
Oppdatert: 4. desember 2021 kl 08.00

Gåte står klare for å avslutte en akustisk æra med sitt nye fullengder, «Nord».

Under arbeidet med albumet måtte bandet finne ut hvordan de kunne løfte frem styrken i de små tingene, sier vokalist Gunnhild Sundli.

– Det var en utfordrende oppgave, ettersom Gåte ofte har dreid seg rundt det å maksimere og å gjøre ting stort.

Gåte har alltid handlet om å gjøre alt stort. I alt fra produksjonen, til de sprudlende liveopptredenene, har det nesten gått en sport i å overdrive og tydeliggjøre. Slik kan man på et sett si at «Nord» er et Gåte invertert.

På det kommende albumet har bandet valgt å gå for en mye mer akustisk tilnærming til musikken der fokuset har vært å få frem de små og intrikate detaljene i lydbildet – og slik skape musikk beregnet for mindre folkemengder og nedtonede akustiske forestillinger.

– Vi lærte mye av å skrive og fremføre sangene fra «Nord». Både om hvordan vi jobber med og mot musikk, men også om oss selv som band, sier Sundli.

Saken fortsetter under annonsen

Hun forteller at albumet har kartlagt selve essensen av Gåtes DNA, og det har vist dem frem til nye veier og gjort dem sterkere og modigere.

Gjennom et mer tradisjonelt syn på låtmateriale har Gåte under arbeidet med «Nord» valgt å ta et skritt tilbake for å se og utforske bredden av sitt musikalske potensial og uttrykk. Og selv om det definitivt er noe enkelt og rent over Nord, synes kraften i det modige, inderlige, og episke lydbildet Gåte skaper å være enda mer nærværende og komplekst enn noen gang før.

Albumet Nord er en etterlengtet oppfølger til den kritikerroste EP-en «Til Nord» (april 2021) og markerer avslutningen av det akustiske Gåte for denne gang.  

Nord ble sluppet gjennom Indie Recordings 3. desember.

 

Finn ledige stillinger på lederjobb.no